De taxi, die ooit drukke New Yorkers vervoerde en later in films werd gebruikt, is nu volledig gerenoveerd tot hotelkamer, compleet met comfortabel bed, kussens, lakens en een ventilator op batterijen. De hotelkamer op wielen staat nabij een park in Long Island City geparkeerd, slecht 3 minuten van Manhattan – waar je op uitkijkt vanuit je bed – en 10 minuten van Times Square.

This is an image
Airbnb

Het is wel even wat anders dan een reguliere hotelkamer, aangezien een badkamer, toilet en stroom ontbreken in de taxi. Maar Jonathan Powley, eigenaar van de Yellow Cab Camper, heeft werkelijk overal aan gedacht. Zo kan hij lokale cafés in de buurt aanbevelen waar gasten hun apparatuur kunnen opladen en gebruik mogen maken van wifi. Ook zegt hij een lijst met nabijgelegen adresjes te verschaffen waar je je kan opfrissen.

This is an image
Airbnb

Reviews wisselen van laaiend enthousiaste mensen die het een once in a lifetime experience noemen, tot mensen die zeggen dat de stank niet te harden is. Bezoek je New York met een klein budget, is het zeker het overwegen waard: veel goedkopere opties om te overnachten in New York zal je niet vinden.

De taxi is te boeken op Airbnb voor €36 per nacht.