Spotgoedkoop overnachten in New York: in een Yellow Cab

Waar kan je in New York nog slapen voor minder dan $40 per nacht? In een omgebouwde Yellow Cab Camper, met uitzicht op de skyline van Manhattan.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:04 CET
Foto van Tim Roeleveld/Flickr

De taxi, die ooit drukke New Yorkers vervoerde en later in films werd gebruikt, is nu volledig gerenoveerd tot hotelkamer, compleet met comfortabel bed, kussens, lakens en een ventilator op batterijen. De hotelkamer op wielen staat nabij een park in Long Island City geparkeerd, slecht 3 minuten van Manhattan – waar je op uitkijkt vanuit je bed – en 10 minuten van Times Square.

Foto van Airbnb

Het is wel even wat anders dan een reguliere hotelkamer, aangezien een badkamer, toilet en stroom ontbreken in de taxi. Maar Jonathan Powley, eigenaar van de Yellow Cab Camper, heeft werkelijk overal aan gedacht. Zo kan hij lokale cafés in de buurt aanbevelen waar gasten hun apparatuur kunnen opladen en gebruik mogen maken van wifi. Ook zegt hij een lijst met nabijgelegen adresjes te verschaffen waar je je kan opfrissen.

Foto van Airbnb

Reviews wisselen van laaiend enthousiaste mensen die het een once in a lifetime experience noemen, tot mensen die zeggen dat de stank niet te harden is. Bezoek je New York met een klein budget, is het zeker het overwegen waard: veel goedkopere opties om te overnachten in New York zal je niet vinden.

De taxi is te boeken op Airbnb voor €36 per nacht. 

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.