The best of...

Een reisgids over Vietnam zal je overspoelen met dingen om te zien en te doen in dit land van verschillende landschappen, klimaten en culturen. Met zo veel mogelijkheden is het een hele klus om te bepalen welke bestemmingen absoluut de moeite waard zijn. Daarom hebben we vijf bezienswaardigheden uitgelicht die je in geen geval mag missen.

Vrouwen van de Rode Bao een van de tientallenminderheidsgroepen in het noorden van Vietnam bezoeken de markt van Sa Pa
Vrouwen van de Rode Bao, een van de tientallen minderheidsgroepen in het noorden van Vietnam, bezoeken de markt van Sa Pa.
Khánh Hmoong, Flickr

Vietnam in een kom

Pho (spreek uit als ‘fur’) wordt ook wel omschreven als de ziel van Vietnam gevangen in een soepkom. Dit nationale gerecht is een rijkgevulde noedelsoep, op smaak gebracht met steranijs, gember, kaneel, koriander, rode peper en rundermergpijp. Hier de beste plekken om dit gerecht, of andere smaken uit de Vietnamese keuken, te nuttigen.

Pho is het nationale gerecht van Vietnam De noedelsoep bestaat grofweg in twee smaken rund en kip maar kan met talloze ingredinten op smaak gebracht worden
Pho is het nationale gerecht van Vietnam. De noedelsoep bestaat grofweg in twee smaken, rund en kip, maar kan met talloze ingrediënten op smaak gebracht worden.
Catherine Karnow, HH

Ongeschreven regels

Eerste keer in Vietnam? Met deze tips meng je je moeiteloos tussen de lokale bevolking.

De motorfiets is het meest gebruikte vervoermiddel in Ho Chi Minhstad
De motorfiets is het meest gebruikte vervoermiddel in Ho Chi Minh-stad.
Justin Jensen, Flickr