World Solar Challenge

Al dertig jaar lang wordt elke twee jaar de World Solar Challenge gehouden. Een race die de meest ingenieuze mensen ter wereld oproept en uitdaagt om een voertuig te creëren die volledig op zonne-energie rijdt.

De race wordt gehouden in Australië en beslaat in totaal 3.000 kilometer van Darwin tot Adelaide, zodat de teams op de diverse terreinen van Australië rijden en ook het veranderende klimaat meemaken. Deze eigenschappen maken dat Australië een van de meest uitdagende landschappen ter wereld is.

Teams die meedoen doen mee in een van de volgende drie klassen:

  • The Challenger Class
  • The Cruiser Class
  • The Adventure Class

Iedere klasse biedt een andere uitdaging op het gebied van design en de diversiteit van zonne-energie.

Solar Team Eindhoven & National Geographic

Anderhalf jaar werkt het Solar Team Eindhoven aan de droom om de World Solar Challenge te winnen in Australië. Dit is de derde keer dat ze meedoen en hun family car heet Stella Vie. National Geographic volgt het team vanaf het begin: van het ontwerpen van de zonnewagen tot en met de finish in Adelaide.

De World Solar Challenge gaat over renewable energy, duurzaamheid, innovatie en het behoud van het milieu: onderwerpen die perfect bij National Geographic passen. Het kunnen volgen van Nederlandse studenten die nu al bezig zijn met het bijdragen aan een betere wereld is een inspiratie voor iedereen.

Bekijk alvast een voorproefje:

Nog even geduld! In maart 2018 zie je de documentaire op National Geographic. Dan zie je wel het complete proces van voorbereiding, design, conceptontwikkeling en de voortgang van de race.

Bekijk hier de route die Stella Vie aflegt

Volg de live-updates van het Solar Team Eindhoven