Jonge avonturiers in Zuid-Afrika

'Mama, dat is Alex uit de film Madagascar!' Het meisje wijst naar de leeuw die op nog geen tien meter afstand van de jeep zit. Met grote ogen kijkt ze verwonderd om zich heen, naar de uitgestrekte vlakten van het Kruger Nationaal Park met haar imponerende

Door Redactie
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:01 CET

Wie denkt dat dit het mooiste van Zuid-Afrika is, zal nog verrast worden. Er valt namelijk ontzettend veel meer te zien. De prachtige natuurparken, de indrukwekkende steden Kaapstad en Johannesburg en de vriendelijke, kleurrijke bevolking zorgen ervoor dat het hele gezin er zich direct thuis voelt.

De fauna van Zuid-Afrika

Door alle variatie is Zuid-Afrika een perfect land om een rondreis met kinderen te maken. De fauna laat niet alleen kindermonden openvallen, ook volwassenen vergeten niet snel hoe het is om walvissen te zien in Hermanus of een pinguïnkolonie in Boulders Beach. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Big Five. Ook kun je Mlilwane te paard verkennen of per boot op zoek gaan naar dolfijnen en zeeleeuwen in Tsitsikamma Nationaal Park.

Van Kaapstad tot de ‘townships’

De ontdekkingsreis voert verder naar de plaatsen van Zuid-Afrika. (Jonge) avonturiers kunnen zich vermaken op de stranden van Kwazulu Natal, maar ze kunnen ook de kleurrijke Afrikaanse markten bezoeken of de levendige steden zoals Johannesburg en Pretoria bewonderen, waar het indrukwekkende verleden nog altijd zichtbaar is. Vanaf de Tafelberg kun je heel Kaapstad goed zien en kan de Nederlandstalige reisbegeleider je over de rijke geschiedenis van Zuid-Afrika vertellen.

Actieve belevenis

Het avontuur gaat verder als de kinderen gaan mountainbiken, wandelen en snorkelen. Ontdek het imposante Amfitheater en de watervallen van Drakensbergen te paard of ga kajakken in de uitmonding naar zee. Het is een paradijs voor outdoor activiteiten.

Zuid-Afrika heeft alles wat een rondreis met kinderen aangenaam en plezierig maakt. Je beleeft op deze kindvriendelijke bestemming een onvergetelijke tijd met het gezin.

Meer informatie

Wil jij ook Zuid-Afrika verkennen met je gezin? Koningaap.nl is dé reisspecialist in avontuurlijke rondreizen naar de meest verre bestemmingen. Van familiereizen tot pioniersreizen, met Koning Aap ga je écht op reis. Kijk voor het complete aanbod reizen door Zuid-Afrika op http://koningaap.nl/zuid-afrika-reizen.

Neem ook een kijkje op de website van het Zuid-Afrikaans verkeersbureau. Hier vind je alle informatie die je moet weten over Zuid-Afrika. Ben je benieuwd naar de verhalen van anderen of wil je graag jouw verhalen delen? Neem dan een kijkje op Mijn Zuid-Afrika.nl en download de app. Hier delen reizigers hun ervaringen, tips, verhalen en foto’s.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Zuid-Afrika
Beleef een vleugje Nederland in ‘skitterend’ Zuid-Afrika
Zuid-Afrika
Reiswijzer: Noordkaap, Zuid-Afrika
Zuid-Afrika
Noordkaap: Het geheim van Zuid-Afrika
Zuid-Afrika
Verleden en heden komen samen in Johannesburg
Zuid-Afrika
Wijnproeven in Zuid-Afrika

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.