Beste periode

Zuid-Korea heeft vier klassieke seizoenen. De zomers zijn heet en vochtig; vooral juli heeft veel regen en in augustus is er kans op tropische stormen. Winters kunnen ijzig koud zijn, gepaard met veel sneeuw. De lentes daarentegen zijn zacht met veel groen. Maar de beste tijd om te gaan is oktober, met een aangename temperatuur (gemiddeld 20 graden) en bonte herfstkleuren.

De reis

Deze reis werd gemaakt met reisorganisatie Wereldcontact Reizen, specialist in verre reizen. Een comfortabele en goedkope verbinding is met Finnair. Na een vlucht van twee uur naar Helsinki en een korte stop volgt een vlucht van negen uur naar Incheon International Airport. Finnair vliegt dagelijks op Seoul.

Reisdocument

Een Nederlands paspoort dat nog minimaal drie maanden geldig is. Een verblijf in Zuid-Korea mag maximaal 90 dagen duren.

Vervoer ter plaatse

Zuid-Korea is niet groot en dus eenvoudig te bereizen. Het openbaar vervoer is punctueel, veilig en relatief goedkoop. Er zijn drie nationale vliegvelden en de hoge snelheidstrein KTX verbindt alle grotere steden. Seoul beschikt over een uitgebreid metronetwerk.

Tijdsverschil

In de zomer is het 7 uur en in de winter 8 uur later dan in Nederland.

This is an image

Taal

Het Zuid-Koreaans behoort tot geen enkele taalgroep. Wel zijn er sterke invloeden van het Chinees. Slechts een klein deel van de Koreanen spreekt Engels, voornamelijk jongeren en zakenmensen.

Valuta

De munteenheid is de Zuid-Koreaanse won (KRW). De koers is 1500 won tegen 1 euro.

Elektriciteit

De netspannig is 220 volt en de tweepunts stopcontacten zijn gelijk aan Nederland.

Communicatie

Het landnummer is +82. Moderne mobiele telefoons met een gangbare Nederlandse provider hebben goede dekking door het gehele land. Om kosten te besparen is het raadzaam op het vliegveld voor amper 2 euro per dag een lokale mobiele telefoon te huren. Bijna alle hotels beschikken over gratis draadloos internet.

Gezondheid

Vaccinaties zijn niet nodig en de medische zorg in de grote steden behoort tot de beste ter wereld. In geval van een noodsituatie kan een hulpdienst worden gebeld: 112.

Etiquette

Neem tijdens een verblijf in Zuid-Korea de belangrijkste etiquetteregels in acht:

Uit het verhaal

De Free Market wordt elke zaterdag (13-18 uur) van april tot november gehouden in Hongik Children’s Playpark in Seoul. Het park ligt in de wijk Hongdae in Seoul en is te bereiken met metrolijnen 6 en 1.

Informatie

Korea-specialist Shilla Travel organiseert diverse keren per jaar een informatiemiddag voor geïnteresseerden.