In de zomer bloeit Zuid-Tirol, de meest noordelijk gelegen regio van Italië, gelegen in het hart van de Dolemieten, op tot een outdoorparadijs. Het is een streek waar mediterraan temperament verweven is met Alpentradities, wat je terugziet in de cultuur, de gastronomie en het veelzijdige landschap. Ontdek wijngaarden, alpenweiden en ruige pieken, smul van culinaire hoogstandjes in een van de 19 Michelinrestaurants en geniet van het bijna altijd schijnende zonnetje – maar liefst driehonderd dagen per jaar.

De zonnige kant van de Dolomieten

Zuid-Tirol kent nog prachtige onontdekte parels, zoals het Eggental, oftewel Val d’Ega in het Italiaans. De vallei is fantastisch gelegen: in het hart van de Dolomieten, tussen de bekende bergmassieven Catinaccio en Latemar, op slechts 20 minuten rijden van Bolzano. Terwijl je ’s winters nog van de pistes roetsjt, verandert Val d’Ega – ook wel ‘de zonnige kant van de Dolomieten’ genoemd – ’s zomers in een grote buitenspeelplaats.