5x Avontuurlijke winterpret in Lapland

Het ongerepte Lapland is een gebied dat klaarligt om ontdekt te worden. De winterse omgeving is ideaal voor avonturiers die nét even iets anders willen. Vijf stoere sneeuwactiviteiten!

Door Redactie
Foto door Graeme Richardson

1. Heli-skiën

Geen rijen voor de lift en geen netjes uitgesleten route: niets anders dan uitnodigende sneeuwhellingen tussen de bergen. Spring uit de helikopter in een persoonlijk skiparadijs, uitgekozen op het niveau van de skiër. Het heli-skigebied rond Björkliden is ruim 5.000 vierkante kilometer groot. Het heli-skiën is mogelijk van midden maart tot eind mei.

2. IJsvissen

Een flinke dosis geduld en een tolerantie voor de kou is eigenlijk alles wat nodig is om te ijsvissen. Nou ja, misschien ook nog een paar maden, een hengel, een rendierhuid en een ijsboor. Op het meer Akkajaure in Stora Sjöfallets Nationaal Park lijkt de tijd stil te staan wanneer er intens wordt gestaard naar een gat in het ijs. Met een grandioos uitzicht over de bergen en het uitgestrekte ijslandschap, wordt geduldig gewacht op de vangst van de dag. Het kan ook wel vergeleken worden met een loterij: wie wint, eet vanavond een vers stuk zalm; wie verliest, is alsnog een unieke ervaring op het Zweedse ijs rijker.

3. Bouw een iglo

Was jij een van die fanatieke huttenbouwers als kind? Waarom niet dit enthousiasme herbeleven tijdens het bouwen van een echte, functionele iglo? Onderschat deze activiteit niet: het bouwen van een iglo in de koude buitenlucht is zwaar werk. Met gemotiveerde teammaatjes en de juiste apparatuur is het echter een bevredigende taak – al helemaal wanneer je de volgende nacht in deze ijscreatie kan blijven slapen!

4. Rijden op een hondenslee

Met de tongen uit hun bek rennen de husky's door de sneeuw. Deze dieren lijken wel geboren voor het werk als sledehond. Ontmoet de vrolijke honden en maak een tocht door het witte landschap. Een ervaren gids vertelt over de dieren en de prachtige wildernis die je onderweg tegenkomt. 

5. Dineren onder het noorderlicht

Deze ervaring begint met een stoellift naar het Aurora Sky Station. Deze plek in Abisko staat bekend als een van de beste plaatsen ter wereld om het noorderlicht te zien. Dat is ook precies de bedoeling van deze activiteit – maar dan in stijl! Geniet van een viergangenmenu en laat je daarna rondleiden door een gids die precies weet waar en wanneer je de beste kans hebt om het aurora borealis te aanschouwen. Met wat geluk ben je getuige van een van de indrukwekkendste natuurverschijnselen ter wereld!

Zelf naar Zweeds Lapland? Bekijk de reizen van Buro Scanbrit en Voigt Travel. Ga voor meer informatie naar de officiële website van Zweeds Lapland en houd hun Facebook in de gaten.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Zweden
Kajakken en kanoën in Zuid-Zweden
Zweden
5x Onverwachte adrenalinekicks in Zweden
Reizen
Supercool: deze kunstenaars maken muziek met ijs
Reizen
Drie keer op zee: avontuurlijke verhalen van vrouwelijke reizigers
Zweden
De diversiteit van Dalarna

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.