Vanuit Utrecht rijd je in zo’n 800 kilometer naar Malmö. En wil je die 800 kilometer nou nog relaxter maken, dan zorg je dat je ergens in je reis een overtocht met een ferry inplant. Succes verzekerd, want je vakantie begint al aan boord.

Je route bepaal je het beste aan de hand van het startpunt van je vakantie. Start je rondreis echt in het zuidelijkste puntje, de regio Skåne, kies dan voor de majestueuze Öresundsbrug. De 16 km lange brug opende in het jaar 2000 en verbindt Kopenhagen met Malmö. Kijk, dat is pas een entree!

This is an image
Stena Line

Liefhebbers van de populaire crimeserie The Bridge kennen de brug al van een hele andere kant, maar één ding komt in ieder geval overeen met de serie: de verbinding tussen Denemarken en Zweden was nog nooit zo snel, makkelijk en comfortabel. Combineer de Öresundsbrug met een overtocht per ferry tussen Duitsland en Denmarken.

De ferries van Scandlines tussen Puttgarden en Rødby gaan ieder half uur en de overtocht duurt ongeveer 30 minuten. Scandlines biedt handige combinatietickets aan: één ticket voor de overtocht Puttgarden – Rødby en de Öresundsbrug. Je bent hiermee niet alleen voordeliger uit, je kunt het ticket al handig van te voren online kopen.

This is an image
Stena Line

Slim combinatieticket

Scandlines biedt overigens meerdere combinatietickets aan, er zijn diverse overtochten vanuit Denemarken naar Zweden. Een andere populaire combinatie is het dubbele ferry-ticket, bijvoorbeeld voor de twee overtochten Puttgarden - Rødby en Helsingør – Helsingborg.

Wil je echt uitgerust aan je vakantie beginnen? Dan scheep je jezelf, je gezin, huisdieren en je auto, camper of caravan al in Duitsland in op zo’n comfortabele Stena Line ferry. Deze vaart je vanuit Kiel in één nacht naar Göteborg aan de Zweedse westkust. Göteborg is een ideale uitvalsbasis om het zuiden van Zweden te verkennen of door te reizen naar noordelijkere regio’s.

This is an image
Lasse Davidson

Stena Line heeft zes verschillende overtochten naar Zweden vanuit Duitsland en Denemarken, waarvan die van Kiel naar Göteborg de meeste comfortabele is. Na vijf uurtjes rijden vanuit Utrecht, schuif je bij vertrek direct aan bij het Scandinavisch buffet aan boord, wandel je een rondje over het dek en duik je daarna heerlijk je klaarstaande bed in. De volgende ochtend ontwaak je als de boot de prachtige archipel van Göteborg invaart. Uitgeruster kun je niet aan je vakantie beginnen.

Reis gemakkelijk naar Zweden met de overtochten van Scandlines en Stena Line. Of neem een kijkje op de website van Visit Sweden voor meer informatie over je reis naar Zweden.