Er waren 1400 sneeuwblokken van elk 35 kilo voor nodig, maar het is de iglobouwers van het bedrijf Iglu-Dorf gelukt: hun iglo is officieel de grootste ooit gebouwd en heeft daarmee een plek veroverd in het Guinness World Book of Records. De iglo is 9,92 meter hoog, heeft een doorsnede van 12,90 meter en staat in Zermatt in Zwitserland.

Veertien man werkte elf dagen lang aan de opbouw van de iglo voor de recordpoging, die werd gedaan om het 20-jarig bestaan van het bedrijf te vieren. Tot april kunnen bezoekers nog gratis door de iglo lopen die is versierd met sneeuw- en ijssculpturen en waarin een tentoonstelling te zien is. Vanuit de iglo, die op 2727 meter hoogte ligt, kijk je uit over de Matterhorn.

De iglo is neergezet naast het al bestaande iglodorp dat sinds 1996 elke winter in Zermatt staat en gasten de mogelijkheid biedt op een bed van ijs in de sneeuw te slapen. ‘Overnachten in een iglo is spannend: je slaapt letterlijk in de sneeuw zonder daarbij te bevriezen,’ aldus Adrian Günter, oprichter van Iglu-Dorf. ‘Daarnaast kun je als eerste sporen door de verse sneeuw trekken, een droom voor veel wintersporters.’

De Zwitsers breken met de iglo een vijf jaar oud record dat in februari 2011 werd neergezet in Kühtai in Oostenrijk. Die iglo was 8,1 meter hoog.