Kat leidt verdwaalde man de berg af in Zwitserland

Een verdwaalde hiker in Zwitserland werd door een kat weer naar het juiste pad geleid, waardoor hij zijn weg naar het hostel terugvond.

Door Veerle Witte
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:04 CET
Foto door sc4s2cg, Reddit

Een Hongaarse hiker is op avontuur in de buurt van zijn hostel in het Zwitserse Lauterbrunnen, gelegen in een van de indrukwekkendste trogdalen van de Alpen tussen gigantische rotswanden en bergtoppen, als hij plots de weg kwijtraakt. Hij vertelt op Reddit: ‘Het was tegen het einde van het skiseizoen, waardoor veel skiliften en wandelpaden waren afgesloten. Ik besloot een trail de berg op te volgen, langs de skiliften, tot ik de top bereikte. Van daaruit volgde ik een treinspoor, waardoor ik uitkwam in het verlaten Gimmelwald: een autovrij bergdorp op 1400 meter hoogte.’

Foto door Macska követ, YouTube

Hij loopt naar eigen zeggen naar het puntje van het verlaten Zwitserse bergdorp met een waanzinnig uitzicht over de lagergelegen vallei. ‘Ik keek op mijn kaart en zag dat de enige officiële weg terug naar mijn hostel een gesloten wandelpad was. Toen kwam plots deze knappe zwart-witte kat op me af, die me langs een ander pad naar beneden begon te leiden.’ Het bleek het pad te zijn dat hij moest hebben, terug de vallei in.

Een foto van dezelfde kat, gedeeld door een andere Reddit-lezer. Foto: Imgur

Op Reddit reageerden meerdere mensen verbaasd dat ze precies dezelfde kat hebben ontmoet tijdens een hike in de omgeving van het kleine Gimmelwald, waarna ze massaal foto’s met elkaar begonnen te delen. Blijkbaar heeft deze (reddings)kat, die intussen de bijnaam Gimmelwald’s Guide Kitty heeft gekregen, zijn missie gevonden!

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Zwitserland
Zwitserland: Wandelroute over grootste gletsjer in de Alpen
Zwitserland
Wandelroute over ’s werelds langste tunnel
Zwitserland
4 redenen om Graubünden in de zomer te bezoeken
Zwitserland
De langste treintunnel ter wereld opent in Zwitserland
Zwitserland
Zwitsers zwembad gaat viraal

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.