Wat is de beste tijd om naar Zwitserland te reizen?
Het klimaat in Zwitserland is vergelijkbaar met dat van Nederland. In de zomer is het er iets warmer en in de winter wat kouder. De wintermaanden zijn heel geschikt voor wintersportliefhebbers. De zomer is een goede tijd om naar Zwitserland te gaan voor actieve vakanties en citytrips.

Wat voor visum heb je nodig?
Je hebt geen visum nodig om naar Zwitserland te reizen. Een geldig paspoort of identiteitsbewijs is voldoende.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?
Alle Zwitserse luchthavens bieden draadloos internet aan. Veel restaurants en bars doen dat ook. Hotels hebben vaak een gratis wifi-verbinding voor hun gasten.

Hoe lang is de reistijd?
In een uur en twintig minuten sta je vanaf Amsterdam op het vliegveld van Zürich, de grootste luchthaven van het land. Zwitserland is ook goed per auto te bereiken en ligt op ongeveer negen uur rijden van Nederland.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
Zwitserland is geen lid van de Europese Unie en betaalt daarom nog met de Zwitserse Frank en niet met de Euro. Op veel plekken staan de prijzen aangegeven in zowel Zwitserse Franken als Euro’s zodat je dit niet zelf hoeft om te rekenen. Je kunt vaak ook met de Euro betalen, maar krijgt dan wel Zwitserse Franken terug als wisselgeld.