Digital Nomad

In beeld: Petra, Jordanië

Het is de oude hoofdstad van de Nabateeërs: een stad gehouwen uit de rotsen, zoals je nergens anders op aarde zult zien. Dit is wereldwonder Petra in beeld! dinsdag, 5 december 2017

Door Veerle Witte

Verborgen in een kloof in de woestijn van Jordanië ligt Petra: één van onze zeven wereldwonderen. Ooit was het een schatrijke stad, de oude hoofdstad van de Nabateeërs, die haar rijkdom dankte aan de gunstige ligging op de handelsroute van Jemen naar Perzië, Syrië, de Griekse en Romeinse rijken. De stad is bijna volledig uitgehouwen uit de rotsen. Van 9 uur ’s ochtends tot 7 uur ’s avonds dwaal ik door de kloven en ruïnes van Petra. Als ik voorheen aan Petra dacht, zag ik de beroemde graftombe Al-Khazneh voor me, met de gigantische uit rotsen gehouwen voorgevel. Maar na een dag in Petra weet ik dat er zoveel meer schuil gaat achter deze eeuwenoude stad. Dwaal met mij mee door wereldwonder Petra! 

Bekijk de fotoserie: