Wat doet een digital nomad?

“Reizen en erover schrijven? Wat een droombaan!” krijgen onze reisjournalisten geregeld te horen. Dat is wat Veerle Witte, Kevin van Huët, Corno van den Berg en Dirk Wijnand de Jong doen als digital nomads van National Geographic Traveler. Ze bezoeken de mooiste natuurgebieden en ontdekken de coolste steden, ontmoeten inspirerende locals en beleven de spannendste avonturen. Op natgeo.nl en via social media posten ze over de locaties waar ze verblijven en hun ervaringen, zo onthullen ze de geheimen van hun bestemmingen.

Kevin in het Belgische spookdorp Doel
Kevin in het Belgische spookdorp Doel.
National Geographic

Dit is Kevin van Huët

National Geographic-redacteur Kevin van Huët is waarschijnlijk de enige reisjournalist die nog nooit in Parijs is geweest (‘Gare du Nord telt niet, hè?’). Wel trok hij door de verlaten straten van het Belgische spookdorp Doel, liet hij zich in het niet-erkende landje Transnistrië rondleiden door een fantast die beweerde zijn Hollywoodcarrière te hebben opgegeven voor een leven tussen Leninbeelden, en had hij in Noord-Korea een merkwaardige ontmoeting met alleenheerser Kim Jong-un (zie National Geographic Traveler editie 3/2021). Kortom: hij begeeft zich graag op plekken die bustoeristen liever links laten liggen. ‘Juist de bestemmingen waarvan je het op voorhand misschien niet zou verwachten, laten vaak een onuitwisbare indruk na. En ze leveren verhalen op die het goed doen op verjaardagen.’ Hoog op zijn reislijstje staan Turkmenistan, Antarctica, Cuba en Tsjetsjenië. ‘En eigenlijk alle landen in het Midden-Oosten. Mijn moeder is inmiddels maar gestopt met googelen…’

Digital nomad Veerle Witte op een meer in de IJslandse Hooglanden
Digital nomad Veerle Witte op een meer in de IJslandse Hooglanden.
Robin Visser

Ontmoet Veerle Witte

Reisjournalist Veerle Witte reist sinds mei 2014 als digital nomad de wereld rond. Al vroeg wist ze dat een kantoorbaan niet voor haar weggelegd was. Ze wilde reizen, schrijven, ondernemen, inspireren. Naast freelance tekstschrijver is zij ook de oprichter van Travel Diaries, een platform waar reizigers van over de hele wereld zelf een reisdagboek kunnen vormgeven, delen en laten afdrukken. Inmiddels heeft ze honderden verhalen geschreven en ruim 25 reizen voor National Geographic Traveler gemaakt, met meerdere grote publicaties (over IJsland, Gambia en Umbrië) in het tijdschrift. Ook schrijft ze onder de rubriek De Wereld Volgens Witte over haar reizen naar bestemmingen Mauritius, Reúnion en meer. Veerle: “Mijn doel is altijd geweest om vrijheid te hebben in mijn doen en laten, creatief te kunnen zijn en plezier te hebben in mijn werk. Met mijn werk als digital nomad heb ik daarin de ideale combinatie gevonden.”

Corno van den Berg
Corno van den Berg

Dit is Corno van den Berg

Na een diploma aan de School voor de Journalistiek in Utrecht te hebben behaald wilde Corno van den Berg de wereld verkennen. Het begon in 1994 met een reis van vijf maanden door de Verenigde Staten, Mexico en Canada, die hem inspireerde reisjournalist te worden. Sindsdien dwaalt Corno al ruim twintig jaar over alle continenten en heeft hij meer dan 120 landen bezocht. Na verhalen te hebben geschreven voor dagbladen en tijdschriften begon hij Droomplekken.nl, een online platform vol reisverhalen en -tips. Als digital nomad van National Geographic Traveler schreef hij onder meer over de Dolomieten, de Seychellen en Nepal. Hij is dol op natuur en avontuur, heeft een lange lijst met dieren die hij in het wild wil ontmoeten en is verliefd op Moeder Aarde.

Ontmoet Digital Nomad Dirk Wijnand de Jong
Ontmoet Digital Nomad Dirk Wijnand de Jong

Dit is Dirk Wijnand de Jong

Als je als nieuwsgierige tiener maar vaak genoeg in Italië op vakantie gaat, word je vanzelf reisjournalist. Daarvan is Dirk Wijnand de Jong, roepnaam Erik, het levende bewijs. Dankzij de eindeloze zomers langs gletsjermeren met jongens die hun wenkbrauwen epileerden en meisjes die spaghettislierten slurpten zonder die te snijden, en waar het bovendien nooit echt helemaal duidelijk werd wie dit vreemde toneelstuk regisseerde - Francesco Totti, Berlusconi of de paus – liep hij tien seizoenen later met een bachelor Italiaanse Taal & Cultuur en een master Journalistiek en Nieuwe Media op zak. Honderden reisverhalen volgden, niet alleen gemaakt vanuit zijn beminde Italië (‘De keuken. DE KEUKEN!!’), maar van hier tot Tokio, met een onvergetelijke tussenstop in een nomadentent in de koele bergen van Kirgizië (zie National Geographic Traveler editie 2/2019). Dit jaar verkent hij voor zijn koffietafelboek Expeditie Achtertuin.

alle hoeken en kieren van ons eigen land én gaat hij, nog altijd met hetzelfde enthousiasme, voor National Geographic Traveler op pad als Digital Nomad. ‘Ik wil de wereld blijven verkennen met diezelfde jeugdige nieuwsgierigheid. Als ik die drang om alles wat anders is te doorgronden onderweg verlies, gooi ik mijn paspoort direttamente in de pizzaoven.’

Ontdek alle Digital Nomad-bestemmingen

Interesse om een van onze digital nomads in te zetten? Neem contact met ons op via deze adverteerderspagina. Dan kunnen wij meer info bieden over de opties.