De digital nomads van National Geographic Traveler

Laat je inspireren door blogs, foto's en video's van de mooiste bestemmingen ter wereld.Friday, June 1, 2018

Door Redactie
Paragliden in Saint Leu, aan de westkust van Réunion.

Wat doet een digital nomad?

“Reizen en erover schrijven? Wat een droombaan!” krijgen onze reisjournalisten geregeld te horen. Dat is wat Veerle Witte en Corno van den Berg doen als digital nomads van National Geographic Traveler. Ze bezoeken de mooiste natuurgebieden en ontdekken de coolste steden, ontmoeten inspirerende locals en beleven de spannendste avonturen. Op natgeo.nl en via social media posten ze over de locaties waar ze verblijven en hun ervaringen, zo onthullen ze de geheimen van hun bestemmingen.

Digital nomad Veerle Witte op een meer in de IJslandse Hooglanden.

Ontmoet Veerle Witte

Reisjournalist Veerle Witte, het online gezicht van Traveler, reist sinds mei 2014 als digital nomad de wereld rond. Al vroeg wist ze dat een kantoorbaan niet voor haar weggelegd was. Ze wilde reizen, schrijven, ondernemen, inspireren. Naast freelance tekstschrijver is zij ook de oprichter van Travel Diaries, een platform waar reizigers van over de hele wereld zelf een reisdagboek kunnen vormgeven, delen en laten afdrukken. Inmiddels heeft ze honderden verhalen geschreven en ruim 25 reizen voor National Geographic Traveler gemaakt, met meerdere grote publicaties (over IJsland, Gambia en Umbrië) in het tijdschrift. Ook schrijft ze onder de rubriek De Wereld Volgens Witte over haar reizen naar bestemmingen Mauritius, Reúnion en meer. Veerle: “Mijn doel is altijd geweest om vrijheid te hebben in mijn doen en laten, creatief te kunnen zijn en plezier te hebben in mijn werk. Met mijn werk als digital nomad heb ik daarin de ideale combinatie gevonden.”

Corno van den Berg

Dit is Corno van den Berg

Na een diploma aan de School voor de Journalistiek in Utrecht te hebben behaald wilde Corno van den Berg de wereld verkennen. Het begon in 1994 met een reis van vijf maanden door de Verenigde Staten, Mexico en Canada, die hem inspireerde reisjournalist te worden. Sindsdien dwaalt Corno al ruim twintig jaar over alle continenten en heeft hij meer dan 120 landen bezocht. Na verhalen te hebben geschreven voor dagbladen en tijdschriften begon hij Droomplekken.nl, een online platform vol reisverhalen en -tips. Als digital nomad van National Geographic Traveler schreef hij onder meer over de Dolomieten, de Seychellen en Nepal. Hij is dol op natuur en avontuur, heeft een lange lijst met dieren die hij in het wild wil ontmoeten en is verliefd op Moeder Aarde.

Ontdek alle Digital Nomad-bestemmingen

Interesse om een van onze digital nomads in te zetten? Neem contact met ons op via deze adverteerderspagina. Dan kunnen wij meer info bieden over de opties.

Lees meer