Hou jij ervan om te wandelen en nieuwe gebieden te ontdekken? Begeef jij je het liefste midden in de natuur en is geen berg jou te hoog? Overweeg dan eens een meerdaagse huttentocht door Oostenrijk en ga op ontdekkingstocht. Tijdens een meerdaagse huttentocht trek je - zoals de naam eigenlijk al aangeeft - van hut naar hut door de bergen, waardoor je in de gelegenheid bent een veel groter gebied te ontdekken dan wanneer je ervoor kiest een dagwandeling te maken. Daarnaast blijf je doordat je overnacht in berghutten ook continue op hoogte en kan je ‘s ochtends genieten van een prachtig uitzicht. In de meeste gevallen is deze berghut ook inclusief diner en ontbijt en hoef je hierdoor nergens aan te denken. Kortom, de ideale manier om Oostenrijk te ontdekken.

Overnachten in een berghut

Kies jij voor een huttentocht in Oostenrijk en dus een overnachting in een berghut, dan zitten hier wel wat officiële regels en gebruiken aan verbonden. Zo is het gebruikelijk om jouw bergschoenen in de hal te verruilen voor sloffen, jouw wandelstokken achter te laten op de hiervoor bestemde plek en gaat vaak om 22.00 uur ‘s avonds het licht uit zodat iedereen genoeg rust kan pakken voor de tocht van de volgende dag. Tijdens het opstaan in de ochtend wordt er van je verwacht dat je alle dekens netjes opvouwt en dat het vuilnis wordt meegenomen naar het dal. Op deze manier kunnen de wandelaar na jou ook weer genieten van een fris en opgeruimd verblijf.

De perfecte manier om Oostenrijk te ontdekken

Een huttentocht in Oostenrijk is dé perfecte manier om de gevarieerde natuur van dit land te ontdekken. Zo kan je niet alleen genieten van bergmeren en glooiende groene almen (vlakke plekken waar vee graast, welke worden gebruikt voor dierlijke producten als melk en kaas) maar is er ook voldoende ruig landschap te vinden inclusief de Oostenrijkse besneeuwde gletsjers. Deze variatie in landschappen is niet alleen adembenemend mooi, het zorgt er ook voor dat gebieden zowel goed te bewandelen zijn voor de beginnende als de getrainde wandelaars.

Voldoende wandelroutes voor beginnende en ervaren wandelaars

Kies jij voor een huttentocht in Oostenrijk en ben jij een beginnende wandelaar, dan doe je er in de meeste gevallen verstandig aan om de tocht te beperken tot maximaal 3 overnachtingen en 3 tot 5 uur wandelen per dag. Toch wat spannend? Vaak is het ook een optie om vanuit één standplaats meerdere dagtochten te maken, bijvoorbeeld vanuit een resort of hotel in plaats van een berghut.

Ben jij een gevorderde wandelaar met flink wat ervaring en een goede conditie, dan zijn er meerdere mooie routes die jij kunt bewandelen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor de GlocknerRunde, een tocht van 7 dagen waar je rond de Glossglockner wandelt. Dit is de hoogste berg van Oostenrijk, gelegen in het National Park Hohe Tauern. Wil je graag de heldere bergmeren bewonderen, dan is een tocht door de Salzkammergut een mooie route. Deze route is onderdeel van de BergeSeen Trail, welke 350 kilometer lang is en 35 meren met elkaar verbindt. Adembenemend mooi.

Kortom, voor welke huttentocht je ook kiest en wat jouw niveau ook is, er is voor iedereen een perfecte tocht te vinden.