Skip to Content

Eindelijk weten we meer over Amerika’s ‘Verdwenen kolonie’

Voorwerpen duiden erop dat de inwoners van een gedoemde Engelse kolonie overleefden en werden opgenomen door indianen.
door Andrew Lawler
In de lente van 2015 werd op de vindplaats van Cape Creek op het eiland Hatteras een deel van het heft van een ijzeren rapier gevonden Dit soort zwaarden werden door voorname Engelsmannen gedragenpinterest icon
Mark Thiessen
1
In de lente van 2015 werd op de vindplaats van Cape Creek op het eiland Hatteras een deel van het heft van een ijzeren rapier gevonden Dit soort zwaarden werden door voorname Engelsmannen gedragen
Mark Thiessen
In de lente van 2015 werd op de vindplaats van Cape Creek op het eiland Hatteras een deel van het heft van een ijzeren rapier gevonden. Dit soort zwaarden werden door voorname Engelsmannen gedragen.
2
Deze plaatjes van koper uit Europa vormden ooit een indiaanse halsketting Het voorwerp werd in 2008 op het eiland Roanoke gevonden door een team van de First Colony Foundation en is een van de weinige objecten die mogelijk uit de zestiende eeuw stammen
Mark Thiessen, National Geographic
Deze plaatjes van koper uit Europa vormden ooit een indiaanse halsketting. Het voorwerp werd in 2008 op het eiland Roanoke gevonden door een team van de First Colony Foundation en is een van de weinige objecten die mogelijk uit de zestiende eeuw stammen.
3
De koperen plaatjes van deze halsketting die op Roanoke is ontdekt werden aan korte geknoopte koorden geregen die allang zijn vergaan
Mark Thiessen, National Geographic
De koperen plaatjes van deze halsketting die op Roanoke is ontdekt, werden aan korte geknoopte koorden geregen, die allang zijn vergaan.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Een deel van een smeltkroes  misschien gebruikt door zestiendeeeuwse Engelse smelters  werd in 1991 door Ivor Noel Hume opgegraven uit een aarden heuvel op jey eiland Roanoke
Mark Thiessen, National Geographic
Een deel van een smeltkroes – misschien gebruikt door zestiende-eeuwse Engelse smelters – werd in 1991 door Ivor Noel Hume opgegraven uit een aarden heuvel op jey eiland Roanoke.
5
A perzikpit die op de vindplaats van Cape Creek op het eiland Hatteras is opgegraven stamt mogelijk uit de zestiende eeuw Perziken zijn inheemse vruchten uit de Oude Wereld dus zijn ze door Europese kolonisten naar Amerika meegenomen
Mark Thiessen, National Geographic
A perzikpit die op de vindplaats van Cape Creek op het eiland Hatteras is opgegraven, stamt mogelijk uit de zestiende eeuw. Perziken zijn inheemse vruchten uit de Oude Wereld, dus zijn ze door Europese kolonisten naar Amerika meegenomen.
6
Delen van een geweer behoren tot de voorwerpen die in 1998 tijdens opgravingen van een indiaanse vindplaats in Cape Creek werden ontdekt Het voorwerp is mogelijk onderdeel van een wapen dat in het Elizabethaanse Engeland werd gemaakt
Mark Thiessen, National Geographic
Delen van een geweer behoren tot de voorwerpen die in 1998 tijdens opgravingen van een indiaanse vindplaats in Cape Creek werden ontdekt. Het voorwerp is mogelijk onderdeel van een wapen dat in het Elizabethaanse Engeland werd gemaakt.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Deze homp Europees koper werd waarschijnlijk meegenomen voor de ruilhandel met indianen Omdat vanaf het begin van de zeventiende eeuw vooral koperplaten voor deze handel werden gebruikt meent archeoloog Mark Horton dat de homp uit de tijd van de kolonie op Roanoke moet stammen
Mark Thiessen, National Geographic
Deze homp Europees koper werd waarschijnlijk meegenomen voor de ruilhandel met indianen. Omdat vanaf het begin van de zeventiende eeuw vooral koperplaten voor deze handel werden gebruikt, meent archeoloog Mark Horton dat de homp uit de tijd van de kolonie op Roanoke moet stammen.
8
Europese smelters moeten gebruik hebben gemaakt van gewichten als dit exemplaar dat op Roanoke werd gevonden op een plek die onderzoekers hebben aangeduid als een kenniscentrum waar materialen werden getest en gewogen
Mark Thiessen, National Geographic
Europese smelters moeten gebruik hebben gemaakt van gewichten als dit exemplaar, dat op Roanoke werd gevonden op een plek die onderzoekers hebben aangeduid als een ‘kenniscentrum’ waar materialen werden getest en gewogen.
9
Dit koperen zeiloogje werd ontdekt op de vindplaats van Cape Creek op het eiland Hatteras en is mogelijk een accessoire van een Elizabethaans kledingstuk
Mark Thiessen, National Geographic
Dit koperen zeiloogje werd ontdekt op de vindplaats van Cape Creek, op het eiland Hatteras, en is mogelijk een accessoire van een Elizabethaans kledingstuk.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Koperen malie die in de zestiende eeuw werd gebruikt om het uitrafelen van wollen koordjes te voorkomen
Mark Thiessen, National Geographic
Koperen malie die in de zestiende eeuw werd gebruikt om het uitrafelen van wollen koordjes te voorkomen.
11
Een homp gesmolten koper die op het eiland Roanoke werd gevonden vormt een duidelijk bewijs voor metaalbewerking door Europeanen in de late zestiende eeuw want de inheemse indianen kenden de smelttechnologie niet
Mark Thiessen, National Geographic
Een homp gesmolten koper die op het eiland Roanoke werd gevonden, vormt een duidelijk bewijs voor metaalbewerking door Europeanen in de late zestiende eeuw, want de inheemse indianen kenden de smelttechnologie niet.
Meer van
 
preview for Geschiedenis

Geschiedenis en archeologie

op dit vijftiendeeeuwse italiaanse fresco van een anonieme schilder staat de triomf van de dood afgebeeld vaak wordt gedacht dat ziekte in de middeleeuwen drie oorzaken kende infecties ondervoeding en letsel door gevechten of ongevallen

Is kanker van alle tijden?

uitzicht op kaap de goede hoop

Het schip dat aan de wieg stond van Kaapstad

symbol of peace between russia and ukraine as young couple hugs dressed in their national flags

Hoe ontstond het Rusland-Oekraïneconflict?

karikatuur van de 18deeeuwse toiletten van de emmer tot het open water

Het toilet: een hygiënisch hoogstandje

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder