Nieuw-Zeeland vanuit de lucht
Drone-expert Wiebe de Jager reisde naar Nieuw-Zeeland en bekeek het Zuidereiland vanuit de lucht. Unieke landschapsfoto's zijn het resultaat.
Door Wiebe de Jager
Gepubliceerd 5 nov. 2020 07:17 CET

In het noorden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland ligt Abel Tasman National Park, ’s lands kleinste nationaal park. Het natuurgebied wordt gekenmerkt door de vele zandstrandjes en afgelegen baaien die je vaak alleen te voet of per kajak kunt bereiken. In dit geval koos ik ook voor een overtocht per kajak, die overigens onderweg lek bleek te zijn. Gelukkig bleef de apparatuur droog dankzij een vuilniszak.
Foto door Wiebe de JagerDe glooiende groene heuvels in The Catlins, in het zuidoosten van het Zuidereiland, doen enigszins denken aan die in Wales. Vanuit de lucht bezien lijkt het landschap wel op dat van een modelspoorbaan. Het groene grasland leent zich perfect voor het houden van schapen. Het maken van 360°-luchtfoto’s is een vak apart. De gehele omgeving komt immers in beeld, je kunt als fotograaf dus geen uitsnede maken. Je kijkt daardoor continu om je heen: is de ‘achterkant’ van dit landschap ook de moeite waard?
Foto door Wiebe de JagerLake Pukaki wordt onder andere gevoed door de Tasman rivier, die weer voortvloeit uit de Tasman en Hooker gletsjers.
Foto door Wiebe de JagerThe Catlins
Foto door Wiebe de JagerPancake Rocks in het avondrood. In Nieuw- Zeeland kun je eigenlijk overal wel vliegen, alleen niet in de buurt van vliegvelden en heliports. Dat laatste was wel een flinke beperking, want boven veel toeristische plekken is er sprake van intensief helikopterverkeer. Luchtopnamen maken van de gletsjers bijvoorbeeld zat er daardoor niet in, maar gelukkig zijn er op het Zuidereiland voldoende andere fotogenieke locaties, zoals deze.
Foto door Wiebe de JagerHaarspeldbochten in de weg naar Queenstown, het bekende bergsportdorp in het zuiden, slingeren als een slang door het landschap.
Foto door Wiebe de Jager