DIEREN

Wildlifetoerisme
Wildtoerisme

Wildlifetoerisme

Ontdek de waarheid achter onze selfies en vakantiekiekjes met wilde dieren.
Wildcriminaliteit
Wildcriminaliteit

Wildcriminaliteit

Lees meer over stroperij en illegale handel in wilde dieren.
Photo Ark
Photo Ark

Photo Ark

Jane Goodall komt naar Nederland

Wat wil jij van ‘s wereld beroemdste primatoloog weten? Volg Jane Goodall 6 december live op onze Facebookpagina en stel jouw vraag.

Nieuwe bladvingergekko’s ontdekt op afgelegen vulkaan

Een grootschalige poging om alle soorten reptielen op de Galápagoseilanden te identificeren, heeft tot de ontdekking van drie nieuwe soorten bladvingergekko’s geleid. Eén ervan wordt al met uitsterving bedreigd.

Nee, koala’s zijn niet ‘functioneel uitgestorven’ – nog niet

Nu veel koala’s in Australië worden bedreigd door bosbranden, zijn er geruchten opgedoken over hun uitsterving. We zetten de feiten op een rij.

Dit zijn onze beste dierenfoto’s van 2019

Geredde zangvogels vliegen de vrijheid tegemoet en een giraffenwees kroelt met haar verzorger op deze prachtige foto’s, die werden geselecteerd door National Geographic editors.
Dit zijn onze beste dierenfoto’s van 2019
Geredde zangvogels vliegen de vrijheid tegemoet en een giraffenwees kroelt met haar verzorger op deze prachtige foto’s, die werden geselecteerd door National Geographic editors.

Strijd tegen massale vergiftiging van gieren in Kenia

Door snelle maatregelen wordt erger voorkomen, maar de gevaren voor de Afrikaanse gierenpopulatie zijn nog niet geweken.

De tijgerindustrie in Amerika

Knuffel, socialemediasensatie, huisdier: tijgers worden in Amerika ingezet als vermaak. Verschillende fokprogramma’s houden deze handel in stand. Inmiddels leven er meer tijgers in gevangenschap dan er wereldwijd in het wild voorkomen.

Hoe kunnen we gorilla’s beschermen tegen ebola?

Als de ziekte zich onder bedreigde oostelijke gorilla’s verspreidt, kan dit desastreuze gevolgen hebben voor hun voortbestaan.

De laatste hoenders van de heide

Alleen op de Sallandse Heuvelrug leven in ons land nog korhoenders. Natuurbeheerders doen hun best de vogels, en hun leefgebied, te redden.

Zeldzame kankersoorten blijken zich onder zeedieren te verbreiden

Sommige kwaadaardige kankers kunnen van de ene soort op de andere overslaan – de zoveelste in een reeks ontdekkingen die ons inzicht in kanker hebben veranderd.

Om deze soort te redden, moeten we terug naar zijn voorouders

In zijn huidige habitat is de Australische dwergbuidelmuis bijna uitgestorven, maar zijn voorouders leefden ergens anders. Zou de soort gered kunnen worden door de buidelmuizen terug te plaatsen?

Kijk hoe dolfijnen met vissen smijten om ze te vangen

Op nieuwe videobeelden is te zien hoe tuimelaars scholen vis met hun staart uit het water slaan en ze daarna verschalken – een van de vele trucs in hun arsenaal van foerageertechnieken.

Van mestkevers tot zeehonden: deze dieren navigeren op de sterren

Voor een kleine maar diverse groep diersoorten is de nachtelijke hemel een plattegrond bij hun zoektocht naar voedsel en partners.

De maag van deze diepzeevis kan enorme maaltijden aan

Veel soorten hebben tijdens hun evolutie manieren ontwikkeld om hun eigen voedselvoorraad in zich op te slaan, als aanpassing aan de extreme uitdagingen van hun omgeving, waaronder droogte en kou.
1:29

Kijk hoe een eekhoorn een slang verjaagt

Deze stierslang krijgt een lesje in de eekhoorn-vechtschool.

Dit is waarschijnlijk de meest luidruchtige vogel op aarde

Het gekrijs waarmee witte-klokvogelmannetjes vrouwtjes lokken, evenaart volgens een recente studie het geluid van een rockconcert.

Bizarre primaat met pas ontdekte (zesde) vinger

Het vingerdier van Madagaskar heeft een ‘pseudo-duim’ die deze maki mogelijk meer grip op takken geeft. De vondst toont aan dat er op anatomisch gebied nog veel nieuws valt te ontdekken.

Hoe de snelste mier ter wereld door de Sahara zoeft

De zilvermieren kunnen de afstand van hun lichaamslengte in minder dan een honderdste seconde afleggen – dit staat gelijk aan een mens die met 644 kilometer per uur rent.