Skip to Content

Deze vrouwen nemen de kraamzorg in eigen hand

De kersverse moeder Gladys Sanchez Cabrera 18 en haar schoonzus Carolina bewonderen het nieuwste lid van hun familie Het kind werd s ochtends om 410 uur geboren in het kraamcentrum van de Asociacin de las Comadronas del Area Mam ACAM in het westelijke hoogland van Guatemalapinterest icon
Janet Jarman, Every Mother Counts
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Sindy Marietta Ortiz Moreno midden staand wilde op natuurlijke wijze bij haar thuis in het centrum van GuatemalaStad bevallen in het bijzijn van familieleden en haar man rechts Hier worden de ween in de gaten gehouden door Gabriela Melndez verloskundige en directeur van de Asociacin Corazn del Agua naast vroedvrouwen die nog in opleiding zijn of al zijn afgestudeerd De Asociacin Corazn del Agua de eerste universitaire verloskundige opleiding in Guatemala heeft sinds 2016 een samenwerkingsverband met Every Mother Counts
Janet Jarman, Every Mother Counts
Sindy Marietta Ortiz Moreno (midden, staand) wilde op natuurlijke wijze bij haar thuis in het centrum van Guatemala-Stad bevallen, in het bijzijn van familieleden en haar man (rechts). Hier worden de weeën in de gaten gehouden door Gabriela Meléndez, verloskundige en directeur van de Asociación Corazón del Agua, naast vroedvrouwen die nog in opleiding zijn of al zijn afgestudeerd. De Asociación Corazón del Agua, de eerste universitaire verloskundige opleiding in Guatemala, heeft sinds 2016 een samenwerkingsverband met Every Mother Counts.
2
ACAMverloskundigen Nancy Rosales en Imelda Lopez brengen hun vierde prenatale bezoek aan Catarina Vasquez 27 die zwanger is van haar eerste kind De ACAM werd na de burgeroorlog in het land in 1996 opgericht door een groep Mamsprekende comadronas of traditionele vroedvrouwen
Janet Jarman, Every Mother Counts
ACAM-verloskundigen Nancy Rosales en Imelda Lopez brengen hun vierde prenatale bezoek aan Catarina Vasquez (27), die zwanger is van haar eerste kind. De ACAM werd na de burgeroorlog in het land in 1996 opgericht door een groep Mam-sprekende comadronas of traditionele vroedvrouwen.
3
Bijgestaan door verloskundigen en in het bijzin van haar moeder en schoonzus bevalt Gladys Sanchez Cabrera van haar kind Verloskundigen als Griselda Ralda links haalden een diploma bij de ACAM dat nu toestemming van het ministerie van Volksgezondheid heeft gekregen om een eigen opleiding op te zetten waarin moderne en traditionele verloskundige methoden worden gecombineerd
Janet Jarman, Every Mother Counts
Bijgestaan door verloskundigen en in het bijzin van haar moeder en schoonzus, bevalt Gladys Sanchez Cabrera van haar kind. Verloskundigen als Griselda Ralda (links) haalden een diploma bij de ACAM, dat nu toestemming van het ministerie van Volksgezondheid heeft gekregen om een eigen opleiding op te zetten waarin moderne en traditionele verloskundige methoden worden gecombineerd.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Verloskundige Mallory Betz smeert antibioticazalf op het pasgeboren kind van Gladys Sanchez Cabrera Betz leidt verloskundigen op en is assistentprojectcordinator bij de ACAM
Janet Jarman, Every Mother Counts
Verloskundige Mallory Betz smeert antibioticazalf op het pasgeboren kind van Gladys Sanchez Cabrera. Betz leidt verloskundigen op en is assistent-projectcoördinator bij de ACAM.
5
Vroedvrouwen bekijken tvbeelden van de zonsverduistering van augustus 2017 Volgens de verloskundigen was het een rustige dag op de kliniek want de meeste zwangere vrouwen geloofden dat ze thuis moesten blijven om hun zwangerschap te beschermen tegen de negatieve invloed van de verduistering
Janet Jarman, Every Mother Counts
Vroedvrouwen bekijken tv-beelden van de zonsverduistering van augustus 2017. Volgens de verloskundigen was het een rustige dag op de kliniek, want de meeste zwangere vrouwen geloofden dat ze thuis moesten blijven om hun zwangerschap te beschermen tegen de negatieve invloed van de verduistering.
6
Vrouwen lopen op de hoofdweg door Las Barrancas een plaatsje op de route naar de afgelegen gebieden waar de ACAM een mobiele kraamkliniek heeft opgezet
Janet Jarman, Every Mother Counts
Vrouwen lopen op de hoofdweg door Las Barrancas, een plaatsje op de route naar de afgelegen gebieden waar de ACAM een mobiele kraamkliniek heeft opgezet.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
In haar huis is Erika Anglica Lpez Hernandez aan het weven met op haar rug haar dertienjarige dochter Brithany Erika liep stage bij de ACAM en studeerde af aan de Asociacin Corazn del Agua samen met de eerste jaargang van universitaire verloskundigen in Guatemala
Janet Jarman, Every Mother Counts
In haar huis is Erika Angélica López Hernandez aan het weven, met op haar rug haar dertienjarige dochter Brithany. Erika liep stage bij de ACAM en studeerde af aan de Asociación Corazón del Agua, samen met de eerste jaargang van universitaire verloskundigen in Guatemala.
8
Na een 24uursdienst in de kraamkliniek van de ACAM bidt vroedvrouw Ana Cristina Villagrez Cifuentes thuis voor haar altaar
Janet Jarman, Every Mother Counts
Na een 24-uursdienst in de kraamkliniek van de ACAM bidt vroedvrouw Ana Cristina Villagrez Cifuentes thuis voor haar altaar.
9
In de vroedvrouwenschool Corazn del Agua in GuatemalaStad stopt Erika Angelica Lpez Hernndez haar dochter Brithany in bad Oudstudenten van de school komen er vaak terug voor vervolgopleidingen en om te genieten van de saamhorigheid met collegas en nieuwe studenten
Janet Jarman, Every Mother Counts
In de vroedvrouwenschool Corazón del Agua in Guatemala-Stad stopt Erika Angelica López Hernández haar dochter Brithany in bad. Oud-studenten van de school komen er vaak terug, voor vervolgopleidingen en om te genieten van de saamhorigheid met collega’s en nieuwe studenten.
Watch Next
 
preview for Geschiedenis

Geschiedenis en archeologie

het levensverhaal van elizabeth bthory die ook wel bekendstaat als de bloedhertogin en wordt beschouwd als de meest beruchte vrouwelijke seriemoordenaar aller tijden is onherroepelijk gehuld in gruwelijke mythen eind zestiende begin zeventiende eeuw zou zij honderden jonge vrouwen hebben gemarteld en vermoord

De hertogin Elizabeth Báthory was een moordenaar

Op deze tekening is het wrak van de jonk Nanhai Nr 1 in het slib op de zeebodem uitgebeeld voordat het schip werd gelicht

Dit Chinese scheepswrak bleef jarenlang geheim

een tekening van de nazcalijnen in peru

Het grootste mysterie van Peru: de Nazcalijnen

This is an image

Plagen veroorzaakten angst voor ‘ondoden’

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder