Skip to Content

Foto's tonen tien jaar SpaceX-ruimtevaartgeschiedenis

Na drie mislukte lanceringen wist Elon Musk de CEO van SpaceX genoeg financiering bij elkaar te krijgen om een vierde versie van de Falcon 1raket van SpaceX te lanceren Op 28 september 2008 bleek de gok van Musk succesvol toen de Falcon 1 de eerste commercieel ontwikkelde raket met vloeibarebrandstofmotor werd die een baan rond de aarde maakte Hier stijgt de raket op van de Reagan Test Site op de Marshalleilandenpinterest icon
NASA
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Na drie mislukte lanceringen wist Elon Musk de CEO van SpaceX genoeg financiering bij elkaar te krijgen om een vierde versie van de Falcon 1raket van SpaceX te lanceren Op 28 september 2008 bleek de gok van Musk succesvol toen de Falcon 1 de eerste commercieel ontwikkelde raket met vloeibarebrandstofmotor werd die een baan rond de aarde maakte Hier stijgt de raket op van de Reagan Test Site op de Marshalleilanden
NASA
Na drie mislukte lanceringen wist Elon Musk, de CEO van SpaceX, genoeg financiering bij elkaar te krijgen om een vierde versie van de Falcon 1-raket van SpaceX te lanceren. Op 28 september 2008 bleek de gok van Musk succesvol toen de Falcon 1 de eerste commercieel ontwikkelde raket met vloeibarebrandstofmotor werd die een baan rond de aarde maakte. Hier stijgt de raket op van de Reagan Test Site op de Marshalleilanden.
2
Eind 2010 werd de tweede vlucht de Falcon 9 de nieuwste generatie raketten van SpaceX afgerond met een andere mijlpaal een volledig functionele versie van de Dragoncapsule van SpaceX Dit was de eerste keer dat een commercieel bedrijf met succes een ruimtevaartuig lanceerde in een baan rond de aarde bracht en weer liet terugkeren Op deze demonstratiemissie ging geen wetenschappelijke lading mee Maar als knipoog naar de Britse groep Monty Python ging er tijdens de historische lancering wel een Franse kaas mee de ruimte in
Red Huber, Orlando Sentinel, MCT via Getty Images
Eind 2010 werd de tweede vlucht de Falcon 9, de nieuwste generatie raketten van SpaceX, afgerond met een andere mijlpaal: een volledig functionele versie van de Dragon-capsule van SpaceX. Dit was de eerste keer dat een commercieel bedrijf met succes een ruimtevaartuig lanceerde, in een baan rond de aarde bracht en weer liet terugkeren. Op deze demonstratiemissie ging geen wetenschappelijke lading mee. Maar als knipoog naar de Britse groep Monty Python ging er tijdens de historische lancering wel een Franse kaas mee de ruimte in.
3
Ruimtevaartuig Dragon komt op 25 mei 2012 aan bij het Internationaal ruimtestation ISS terwijl op de achtergrond de aarde te zien is De Dragon had voorraden voor het ISS en de bemanning aan boord Het was het eerste commercile ruimtevaartuig dat naar het ruimtestation ging Op 31 mei werd de Dragon succesvol van het station afgekoppeld en keerde terug naar aarde
NASA
Ruimtevaartuig Dragon komt op 25 mei 2012 aan bij het Internationaal ruimtestation ISS, terwijl op de achtergrond de aarde te zien is. De Dragon had voorraden voor het ISS en de bemanning aan boord. Het was het eerste commerciële ruimtevaartuig dat naar het ruimtestation ging. Op 31 mei werd de Dragon succesvol van het station afgekoppeld en keerde terug naar aarde.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Het is niet eenvoudig om een nuttige lading in een geosynchrone baan te brengen Daarvoor moet een draagraket zo hoog komen en zo hard gaan dat een losgelaten satelliet op een vast punt rond de aarde blijft draaien ten opzichte van het aardoppervlak Op 3 december 2013 lukte dit met een Falcon 9 Heavy van SpaceX waardoor dit bedrijf het eerste was dat een satelliet in een geosynchrone baan bracht
Space X
Het is niet eenvoudig om een nuttige lading in een geosynchrone baan te brengen. Daarvoor moet een draagraket zo hoog komen en zo hard gaan dat een losgelaten satelliet op een vast punt rond de aarde blijft draaien ten opzichte van het aardoppervlak. Op 3 december 2013 lukte dit met een Falcon 9 Heavy van SpaceX, waardoor dit bedrijf het eerste was dat een satelliet in een geosynchrone baan bracht.
5
Sinds Elon Musk in 2002 zijn onderneming SpaceX oprichtte heeft hij altijd gehamerd op herbruikbare onderdelen Op 21 december 2015 werd die visie verwezenlijkt toen de booster de eerste trap van een Falcon 9raket met succes naar de aarde terugkeerde en op een lanceerplatform op Cape Canaveral in Florida landde Het was de derde poging van het bedrijf om dit voor elkaar te krijgen en het was een belangrijke stap op weg naar toekomstige successen
SpaceX Handout, Anadolu Agency, Getty Images
Sinds Elon Musk in 2002 zijn onderneming SpaceX oprichtte, heeft hij altijd gehamerd op herbruikbare onderdelen. Op 21 december 2015 werd die visie verwezenlijkt toen de booster (de eerste trap) van een Falcon 9-raket met succes naar de aarde terugkeerde en op een lanceerplatform op Cape Canaveral in Florida landde. Het was de derde poging van het bedrijf om dit voor elkaar te krijgen en het was een belangrijke stap op weg naar toekomstige successen.
6
Niet elke raket van SpaceX kan weer op land terugkeren Daarom bouwde het bedrijf een autonoom droneschip genaamd Of Course I Still Love You om ook een landplaats voor raketten te hebben op zee Op 8 april 2016 eindigde een vlucht van een Falcon 9 met een succesvolle landing op de oceaan de eerste ooit in de geschiedenis van de ruimtevaart
Space X
Niet elke raket van SpaceX kan weer op land terugkeren. Daarom bouwde het bedrijf een autonoom droneschip, genaamd Of Course I Still Love You, om ook een landplaats voor raketten te hebben op zee. Op 8 april 2016 eindigde een vlucht van een Falcon 9 met een succesvolle landing op de oceaan, de eerste ooit in de geschiedenis van de ruimtevaart.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Toen SpaceX het terughalen van herbruikbare raketten onder de knie bleek te hebben ging het bedrijf weer een stapje verder door een raket te lanceren die al eerder in de ruimte was geweest Op 30 maart 2017 werd een Falcon 9raket krachtig genoeg om een satelliet in een baan rond de aarde te brengen de eerste draagraket die met succes voor een tweede keer werd gebruikt
Space X
Toen SpaceX het terughalen van herbruikbare raketten onder de knie bleek te hebben, ging het bedrijf weer een stapje verder door een raket te lanceren die al eerder in de ruimte was geweest. Op 30 maart 2017 werd een Falcon 9-raket, krachtig genoeg om een satelliet in een baan rond de aarde te brengen, de eerste draagraket die met succes voor een tweede keer werd gebruikt.
8
De laatste mijlpaal die SpaceX behaalde was de succesvolle lancering van de Falcon Heavyraket op 6 februari 2018 De raket die opsteeg van het historische lanceerplatform 39A van NASAs Kennedy Space Center is op dit moment de krachtigste in werking zijnde draagraket ter wereld
Steve Nesius, Reuters
De laatste mijlpaal die SpaceX behaalde was de succesvolle lancering van de Falcon Heavy-raket op 6 februari 2018. De raket, die opsteeg van het historische lanceerplatform 39A van NASA's Kennedy Space Center, is op dit moment de krachtigste in werking zijnde draagraket ter wereld.
Watch Next
 
preview for Wetenschap - Curated

Wetenschap

perseverance rover op mars

Alles wat je wil weten over Mars

op een angiogram die door personeel van het universitair ziekenhuis van de university of virginia is afgenomen is het bloedvatenstelsel in de hersenen van een patint te zien hoofdpijn die ontstaat na besmetting met het sarscov2virus kan het gevolg zijn van een aantasting op microvasculair niveau van de drielingzenuw

Dit zijn de oorzaken van hoofdpijn bij corona

de planeet jupiter

Jupiter, alle feiten op een rij

een waterlelie met gaatjes

Bang voor gaatjes? Misschien heb je trypofobie

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder