Skip to Content

30x verbluffende foto’s van dieren in het wild

Van vechtende beren tot dansende flamingo’s – bekijk de wildlife-avonturen van reizigers van over de hele wereld door de lens van hun fototoestel.
MERU NATIONAL PARK KENIAWe kwamen halverwege de middag aan in het Meru National Park tijdens het regenseizoen in september We volgden de paden en zagen aan het einde van de dag een grote groep rondtrekkende Afrikaanse olifanten met kalveren waarschijnlijk waren ze op zoek naar nieuwe voedergronden De hete en stoffige omstandigheden bij zonsondergang voegden gewoon iets extras toe aan een onvoorstelbare en onvergetelijke stemming en sfeerpinterest icon
Foto en bijschrift: Charles Walker, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
Advertentie - Lees hieronder verder
1
MERU NATIONAL PARK KENIAWe kwamen halverwege de middag aan in het Meru National Park tijdens het regenseizoen in september We volgden de paden en zagen aan het einde van de dag een grote groep rondtrekkende Afrikaanse olifanten met kalveren waarschijnlijk waren ze op zoek naar nieuwe voedergronden De hete en stoffige omstandigheden bij zonsondergang voegden gewoon iets extras toe aan een onvoorstelbare en onvergetelijke stemming en sfeer
Foto en bijschrift: Charles Walker, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
MERU NATIONAL PARK, KENIA “We kwamen halverwege de middag aan in het Meru National Park, tijdens het regenseizoen in september. We volgden de paden en zagen aan het einde van de dag een grote groep rondtrekkende Afrikaanse olifanten met kalveren; waarschijnlijk waren ze op zoek naar nieuwe voedergronden. De hete en stoffige omstandigheden bij zonsondergang voegden gewoon iets extra’s toe aan een onvoorstelbare en onvergetelijke stemming en sfeer!”
2
ANTARCTICADeze groep keizerspingunkuikens stond dicht opeengepakt bij elkaar Als een kuiken wat ouder is moeten beide ouders het achterlaten om genoeg voedsel te vinden Wanneer de ouders op zee zijn kruipen de kuikens dicht tegen elkaar aan om elkaar warm te houden In dit geval schuilden ze ook achter een blok ijs tegen de harde wind Als er iets met een of beide ouders gebeurt voordat het kuiken zelfstandig is zal het niet overleven
Foto en bijschrift: Nadia Aly, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
ANTARCTICA “Deze groep keizerspinguïnkuikens stond dicht opeengepakt bij elkaar. Als een kuiken wat ouder is, moeten beide ouders het achterlaten om genoeg voedsel te vinden. Wanneer de ouders op zee zijn, kruipen de kuikens dicht tegen elkaar aan om elkaar warm te houden. In dit geval schuilden ze ook achter een blok ijs tegen de harde wind. Als er iets met een of beide ouders gebeurt voordat het kuiken zelfstandig is, zal het niet overleven.”
3
ANTANANARIVO MADAGASKARDeze kameleon jaagt op voedsel
Foto en bijschrift: Xiaoheng Luo, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
ANTANANARIVO, MADAGASKAR “Deze kameleon jaagt op voedsel.”
Advertentie - Lees hieronder verder
4
SNOW ISLAND ANTARCTICAOp een wetenschappelijke expeditie naar Snow Island bij Antarctica werden we begeleid door een kolonie van ruim tweehonderd zuidelijke zeeolifanten Op dagen met harde wind vormde deze groep verschillende patronen om zichzelf tegen de elementen te beschermen
Foto en bijschrift: Eduardo Bastos, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
SNOW ISLAND, ANTARCTICA “Op een wetenschappelijke expeditie naar Snow Island bij Antarctica werden we begeleid door een kolonie van ruim tweehonderd zuidelijke zeeolifanten. Op dagen met harde wind vormde deze groep verschillende patronen om zichzelf tegen de elementen te beschermen.”
5
MAUI HAWADe eerste dag waarop we in de vroege ochtend voor de noordwestkust van Maui walvissen gingen spotten onder auspicin van Ralph Lee Hopkins en de Whale Trust We zaten in een grote snelle rubberboot met twee buitenboordmotoren van elk 250 pk waardoor we in staat waren ons snel te verplaatsen Dat de activiteit van de walvissen ongelooflijk was is nog te zwak uitgedrukt Dit is een van de vele keren dat we de dieren van dichtbij konden bewonderen en ze vlakbij ons opdoken We hadden het geluk dat we dat alles konden vastleggen en ook getuige konden zijn van de geluiden en activiteit Een epische ochtend
Foto en bijschrift: Jeffrey Whittingham, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
MAUI, HAWAÏ “De eerste dag waarop we in de vroege ochtend voor de noordwestkust van Maui walvissen gingen spotten, onder auspiciën van Ralph Lee Hopkins en de Whale Trust. We zaten in een grote, snelle rubberboot met twee buitenboordmotoren van elk 250 pk, waardoor we in staat waren ons snel te verplaatsen. Dat de activiteit van de walvissen ongelooflijk was, is nog te zwak uitgedrukt! Dit is een van de vele keren dat we de dieren van dichtbij konden bewonderen en ze vlakbij ons opdoken. We hadden het geluk dat we dat alles konden vastleggen en ook getuige konden zijn van de geluiden en activiteit. Een epische ochtend.”
6
TIJGERRESERVAAT NAGARAHOLE INDIAHet was een kalme ochtend in het Tijgerreservaat Nagarahole De zon kwam tevoorschijn en de nachtmist trok op Toen we een stuk door het bos reden zagen we dit prachtige luipaard in haar favoriete boom rondsluipen Vanaf het moment dat ik wilde dieren begon te fotograferen wilde ik een luipaard in een boom vastleggen Het kostte met drie jaar om dit fotomoment te vinden Ik vind alles aan deze foto geweldig een sluipend luipaard een majestueuze boom en zacht zonlicht Het was gewoon een perfect plaatje als in een droom
Foto en bijschrift: Naveen Srikantachari, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
TIJGERRESERVAAT NAGARAHOLE, INDIA “Het was een kalme ochtend in het Tijgerreservaat Nagarahole. De zon kwam tevoorschijn en de nachtmist trok op. Toen we een stuk door het bos reden, zagen we dit prachtige luipaard in haar favoriete boom rondsluipen. Vanaf het moment dat ik wilde dieren begon te fotograferen wilde ik een luipaard in een boom vastleggen. Het kostte met drie jaar om dit fotomoment te vinden. Ik vind alles aan deze foto geweldig: een sluipend luipaard, een majestueuze boom en zacht zonlicht. Het was gewoon een perfect plaatje, als in een droom.”
Advertentie - Lees hieronder verder
7
YASUGI JAPANDit is een rijstveldje waarin zwanen worden beschermd In de winter staat het veldje onder water en komen de zwanen hier bijeen om te slapen s Ochtends vliegen ze naar het voederstation Om de dynamische scne vast te leggen nam ik deze foto met een lange sluitertijd
Foto en bijschrift: Masahiro Hiroike, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
YASUGI, JAPAN “Dit is een rijstveldje waarin zwanen worden beschermd. In de winter staat het veldje onder water en komen de zwanen hier bijeen om te slapen. ’s Ochtends vliegen ze naar het voederstation. Om de dynamische scène vast te leggen nam ik deze foto met een lange sluitertijd.”
8
LONGYEARBYEN SPITSBERGENGenomen aan de zuidwestkust van Nordaustlandet in de archipel van Spitsbergen Een jong ijsbeerwijfje jaagt op de rand van het pakijs Tegen de mistige achtergrond van de bergtop doet het water door het zachte licht bijna als een spiegel aan en komt de eenzaamheid van de beer in dit ongelooflijke landschap fraai uit
Foto en bijschrift: Kevin Pollock. 2019 National Geographic Travel Photo Contest
LONGYEARBYEN, SPITSBERGEN “Genomen aan de zuidwestkust van Nordaustlandet, in de archipel van Spitsbergen. Een jong ijsbeerwijfje jaagt op de rand van het pakijs. Tegen de mistige achtergrond van de bergtop doet het water door het zachte licht bijna als een spiegel aan en komt de eenzaamheid van de beer in dit ongelooflijke landschap fraai uit.”
9
BOSRESERVAAT VAN SEPILOK BORNEOOp reis door Borneo  waarbij we kilometers aan palmolieplantages passeerden die de natuurlijke omgeving hier bedreigen  had ik het geluk om orangoetans te zien zowel in het wild als in opvangcentra Dit prachtige wijfje zat rustig in het hart van het bosreservaat van Sepilok Turend door een zoomlens kon ik niet anders dan verbluft zijn over de gevoeligheid van deze verre neven van de mens maar ik voelde me ook bezwaard dat we zoveel van hun natuurlijke omgeving hebben afgepakt
Foto en bijschrift: Mat Scholes, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
BOSRESERVAAT VAN SEPILOK, BORNEO “Op reis door Borneo – waarbij we kilometers aan palmolieplantages passeerden, die de natuurlijke omgeving hier bedreigen – had ik het geluk om orang-oetans te zien, zowel in het wild als in opvangcentra. Dit prachtige wijfje zat rustig in het hart van het bosreservaat van Sepilok. Turend door een zoomlens kon ik niet anders dan verbluft zijn over de gevoeligheid van deze verre neven van de mens, maar ik voelde me ook bezwaard dat we zoveel van hun natuurlijke omgeving hebben afgepakt.”
Advertentie - Lees hieronder verder
10
LOS ANGELES CALIFORNILos Angeles is een bekende toeristische bestemming Minder bekend is dat er ook veel en verschillende wilde dieren leven zoals deze visarend die na een geslaagde duik het water van zich afschudt Hij werd vlak naast de zeer drukke Freeway 405 in het hartje van de San Fernando Valley gefotografeerd  in een enclave tussen de stad en de voorsteden van de agglomeratie Los Angeles De felle hoogstaande zon maakte het een moeilijke foto om te maken maar onthulde ook een prachtige sluier van waterdruppels achter de vogel  wat me deed denken aan bekende beelden van geluidsbarrires
Foto en bijschrift: Sergey Grekov, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
LOS ANGELES, CALIFORNIË “Los Angeles is een bekende toeristische bestemming. Minder bekend is dat er ook veel en verschillende wilde dieren leven, zoals deze visarend, die na een geslaagde duik het water van zich afschudt. Hij werd vlak naast de zeer drukke Freeway 405, in het hartje van de San Fernando Valley, gefotografeerd – in een enclave tussen de stad en de voorsteden van de agglomeratie Los Angeles. De felle, hoogstaande zon maakte het een moeilijke foto om te maken, maar onthulde ook een prachtige sluier van waterdruppels achter de vogel – wat me deed denken aan bekende beelden van geluidsbarrières.”
11
PORT ST JOHNS ZUIDAFRIKADe heilige graal van de onderwaterervaring de aasbal Jarenlang heb ik geprobeerd om een stabiele aasbal te bekijken Op mijn eerste dag van de sardienentrek vorig jaar zag ik dit We zien hoe een haai zich tegoed doet aan de paniekerige visjes die zich tot een aasbal hebben gevormd
Foto en bijschrift: 2019 National Geographic Travel Photo Contest
PORT ST. JOHNS, ZUID-AFRIKA “De heilige graal van de onderwaterervaring: de aasbal. Jarenlang heb ik geprobeerd om een stabiele aasbal te bekijken. Op mijn eerste dag van de sardienentrek, vorig jaar, zag ik dit. We zien hoe een haai zich tegoed doet aan de paniekerige visjes, die zich tot een aasbal hebben gevormd.”
12
ALASKAEen bruine vrouwtjesbeer bijt flink van zich af wanneer een mannetje probeert met haar te paren Gemaakt in Alaska
Foto en bijschrift: Sidra Monreal, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
ALASKA “Een bruine vrouwtjesbeer bijt flink van zich af wanneer een mannetje probeert met haar te paren. Gemaakt in Alaska.”
Advertentie - Lees hieronder verder
13
WALVISBAAI NAMIBIIk lag in een lagune naar flamingos te kijken en het was erg koud en mistig Er stapten veel flamingos het water in en weer uit en ik probeerde n vogel tussen alle andere te onderscheiden Gelukkig zag ik deze flamingo landen Ik volgde het dier met mijn lens en realiseerde pas welke houding hij had aangenomen toen ik weer terug in het hotel was Het ziet eruit als buikdansen
Foto en bijschrift: Owen Jason Kandume, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
WALVISBAAI, NAMIBIË “Ik lag in een lagune naar flamingo’s te kijken en het was erg koud en mistig. Er stapten veel flamingo’s het water in en weer uit en ik probeerde één vogel tussen alle andere te onderscheiden. Gelukkig zag ik deze flamingo landen. Ik volgde het dier met mijn lens en realiseerde pas welke houding hij had aangenomen toen ik weer terug in het hotel was. Het ziet eruit als buikdansen.”
14
KAUKASUS DAGESTAN RUSLANDSchapen trekken door de bergen van Dagestan
Foto en bijschrift: Pakalov Omar, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
KAUKASUS, DAGESTAN, RUSLAND “Schapen trekken door de bergen van Dagestan.”
15
STAAT WASHINGTON VSAls natuurfotograaf zijn dit de momenten waar ik op uit ben het vastleggen van de natuur zoals ze is wreed en prachtig tegelijk Hoewel we waarschijnlijk medelijden met dit konijn hebben bracht deze zilverkleurige rode vos het voedsel meteen naar haar nest van vijf hongerige welpjes De foto werd genomen in de staat Washington
Foto en bijschrift: Shane Kalyn, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
STAAT WASHINGTON, VS “Als natuurfotograaf zijn dit de momenten waar ik op uit ben: het vastleggen van de natuur zoals ze is, wreed en prachtig tegelijk. Hoewel we waarschijnlijk medelijden met dit konijn hebben, bracht deze zilverkleurige rode vos het voedsel meteen naar haar nest van vijf hongerige welpjes. De foto werd genomen in de staat Washington.”
Advertentie - Lees hieronder verder
16
DEERFIELD BEACH FLORIDAEen adelaarsrog zwemt door kristalhelder water
Foto en bijschrift: Ceebz Gerard, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
DEERFIELD BEACH, FLORIDA “Een adelaarsrog zwemt door kristalhelder water.”
17
ROTTNEST ISLAND AUSTRALIToen ik de zonsondergang fotografeerde werd ik onderbroken door deze nieuwsgierige wilde quokka een kleine kangoeroe die me kort gedag zei en welkom heette op Rottnest Island Het eiland is de enige plek ter wereld waar ze inheems zijn
Foto en bijschrift: James Vodicka, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
ROTTNEST ISLAND, AUSTRALIË “Toen ik de zonsondergang fotografeerde, werd ik onderbroken door deze nieuwsgierige wilde quokka (een kleine kangoeroe), die me kort gedag zei en welkom heette op Rottnest Island. Het eiland is de enige plek ter wereld waar ze inheems zijn.”
18
ANTARCTICALuchtfoto van krabbeneters die in december uitrusten op afgebroken stukken pakijs voor de kust van het Antarctisch Schiereiland Uit onderzoek is gebleken dat deze zeehonden een vast patroon volgen waarbij ze tussen zonsondergang en zonsopgang foerageren en midden op de dag aan land uitrusten Dat patroon verandert met de seizoenen Krabbeneters maken tussen het duiken door veel gebruik van pakijs om erop uit te rusten maar nu het ijs steeds verder smelt is hun toekomst ondanks hun enorme aantallen niet meer zo rooskleurig
Foto en bijschrift: Florian Ledoux, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
ANTARCTICA “Luchtfoto van krabbeneters die in december uitrusten op afgebroken stukken pakijs voor de kust van het Antarctisch Schiereiland. Uit onderzoek is gebleken dat deze zeehonden een vast patroon volgen, waarbij ze tussen zonsondergang en zonsopgang foerageren en midden op de dag aan land uitrusten. Dat patroon verandert met de seizoenen. Krabbeneters maken tussen het duiken door veel gebruik van pakijs om erop uit te rusten, maar nu het ijs steeds verder smelt, is hun toekomst ondanks hun enorme aantallen niet meer zo rooskleurig.”
Advertentie - Lees hieronder verder
19
NDUTU NGORONGORO CONSERVATION AREA TANZANIABij Ndutu in Tanzania zit een drietal cheetas wat ineengedoken een regenbui uit Ik maakte deze foto toen de bijna volwassen welp in het midden genoeg had van de doorwekende regen en besloot het overtollige water van zich af te schudden De gezichtsuitdrukking van de andere welp  die daardoor nat wordt gespat  vind ik heerlijk
Foto en bijschrift: Zhayynn James, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
NDUTU, NGORONGORO CONSERVATION AREA, TANZANIA “Bij Ndutu in Tanzania zit een drietal cheeta’s wat ineengedoken een regenbui uit. Ik maakte deze foto toen de bijna volwassen welp in het midden genoeg had van de doorwekende regen en besloot het overtollige water van zich af te schudden. De gezichtsuitdrukking van de andere welp – die daardoor nat wordt gespat – vind ik heerlijk.”
20
PULICATMEER INDIADit het Pulicatmeer de op n na grootste lagune van India Elk jaar strijken hier duizenden flamingos neer Ik heb deze vogels acht uur lang gefotografeerd en dit was de foto die ik maakte toen de zon onderging Ik had mn camera op een koelbox gezet om vanuit een laag perspectief te kunnen fotograferen en de zon in het water weerkaatst te zien
Foto en bijschrift: Rakesh Baro, 2019 National Geographic Travel Photo Contest
PULICAT-MEER, INDIA “Dit het Pulicat-meer, de op één na grootste lagune van India. Elk jaar strijken hier duizenden flamingo’s neer. Ik heb deze vogels acht uur lang gefotografeerd en dit was de foto die ik maakte toen de zon onderging. Ik had m’n camera op een koelbox gezet om vanuit een laag perspectief te kunnen fotograferen en de zon in het water weerkaatst te zien.”

Fotografie

in de noordindiase regio ladakh torent een enorme toren van ijs een zogenaamde ijsstoepa hoog boven een man uit terwijl het sneeuwpak in het hooggebergte steeds sneller afsmelt en gletsjers zich terugtrekken worden dit soort stoepas opgebouwd om water in bevroren vorm op te slaan met deze 335 meter hoge ijstoren bij het dorp shara phuktsey wonnen de dorpelingen de prijs voor de beste ijsstoepa het bouwwerk bevat zevenenhalf miljoen liter water waarmee akkers rond vier dorpen gerrigeerd kunnen worden

Van wanhoop tot hoop: de klimaatcrisis in beeld

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

This is an image

Zo zwaar is de Yukon Quest sledehondenrace

Verloren  Lost

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder