Skip to Content

Bizarre Spinosaurus schrijft geschiedenis als eerste bekende zwemmende dinosauriër

Met scheppen en pikhouwelen gaat het team rond paleontoloog Nizar Ibrahim de zandsteen op de vindplaats bij Zrigat in Marokko te lijf waar ze het skelet van een Spinosaurusopgravenpinterest icon
Paolo Verzone, National Geographic
1
Op de Marokkaanse vindplaats steekt een voetbeentje van een Spinosaurusuit de rode zandsteen Het dinosaurirfossiel dat hier wordt opgegraven is het meest complete skelet van een theropode uit het Krijt dat tot nu toe in NoordAfrika is ontdekt
Paolo Verzone, National Geographic
Op de Marokkaanse vindplaats steekt een voetbeentje van een Spinosaurus uit de rode zandsteen. Het dinosauriërfossiel dat hier wordt opgegraven, is het meest complete skelet van een theropode uit het Krijt dat tot nu toe in Noord-Afrika is ontdekt.
2
De belangrijkste leden van het team verzamelen zich rond een pas blootgelegd Spinosaurusbot Van linksboven naar rechtsonder Ayoub Amane student aan de Universit Hassan II Gabriele Bindellini studente aan de Universit degli Studi di Milano en expert in fotogrammetrie wetenschappelijk illustrator Marco Auditore onafhankelijk paleontoloog Simone Maganuco de ervaren opgraver en chauffeur Mbarek Fouadassi paleontoloog Nizar Ibrahim van de University of Detroit in Mercy paleontoloog Cristiano Dal Sasso van het Museo civico di storia naturale di Milano en paleontoloog Samir Zouhri van de Universit Hassan II in Casablanca
Paolo Verzone, National Geographic
De belangrijkste leden van het team verzamelen zich rond een pas blootgelegd Spinosaurus-bot. Van linksboven naar rechtsonder: Ayoub Amane, student aan de Université Hassan II; Gabriele Bindellini, studente aan de Università degli Studi di Milano en expert in fotogrammetrie; wetenschappelijk illustrator Marco Auditore; onafhankelijk paleontoloog Simone Maganuco; de ervaren opgraver en chauffeur M’barek Fouadassi; paleontoloog Nizar Ibrahim van de University of Detroit in Mercy; paleontoloog Cristiano Dal Sasso van het Museo civico di storia naturale di Milano; en paleontoloog Samir Zouhri van de Université Hassan II in Casablanca.
3
Terwijl de onderzoekers urenlang opgravingen doen in de brandende zomerzon zorgen ze ervoor dat hun bezittingen in de langzaam verschuivende schaduw van een naar beneden gerolde kei blijven liggen in de hoop dat ze hun drinkwater zo lang mogelijk koel kunnen houden
Paolo Verzone, National Geographic
Terwijl de onderzoekers urenlang opgravingen doen in de brandende zomerzon, zorgen ze ervoor dat hun bezittingen in de langzaam verschuivende schaduw van een naar beneden gerolde kei blijven liggen, in de hoop dat ze hun drinkwater zo lang mogelijk koel kunnen houden.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Om de opgravingsplek van puin te ontdoen gooit Ibrahim een stuk rode zandsteen de helling af
Paolo Verzone, National Geographic
Om de opgravingsplek van puin te ontdoen, gooit Ibrahim een stuk rode zandsteen de helling af.
Meer van
 
preview for Wetenschap

Wetenschap

dwergplaneet pluto

Alles wat je wil weten over Pluto

pure chocolade en blauwe bessen stimuleren de aanmaak van serotonine

Gestrest? Deze 5 voedingsmiddelen maken je rustig

de planeet venus

Alles wat je wil weten over Venus

een man kijkt vanaf een camping naar vallende sterren

Wat zijn vallende sterren en wanneer zie je ze?

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder