Skip to Content

‘Top Secret’-kaarten onthullen de logistiek achter D-Day - 2

Geallieerde spionnen en Franse verzetsstrijders werden voorzien van gereedschap en wapens Op de foto de Maquis paramilitairen van het Franse verzet houden zich in augustus 1944 op in de buurt van Parijspinterest icon
Oronoz, Album
1
Geallieerde spionnen en Franse verzetsstrijders werden voorzien van gereedschap en wapens Op de foto de Maquis paramilitairen van het Franse verzet houden zich in augustus 1944 op in de buurt van Parijs
Oronoz, Album
Geallieerde spionnen en Franse verzetsstrijders werden voorzien van gereedschap en wapens. Op de foto: de Maquis, paramilitairen van het Franse verzet, houden zich in augustus 1944 op in de buurt van Parijs.
2
Met deze wurgkabel en stokjes konden tegenstanders worden uitgeschakeld
Kenneth W. Rendell, International Museum of World War II
Met deze wurgkabel en -stokjes konden tegenstanders worden uitgeschakeld.
3
Met behulp van deze radiozender die in een koffer was verborgen kon het Franse verzet aan de vooravond van DDay meldingen over Duitse troepenbewegingen in Normandi verzenden
Kenneth W. Rendell, Internationa Museum of World War II
Met behulp van deze radiozender, die in een koffer was verborgen, kon het Franse verzet aan de vooravond van D-Day meldingen over Duitse troepenbewegingen in Normandië verzenden.
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van
 
preview for Geschiedenis

Geschiedenis en archeologie

Deze schedel van een holenbeer die in Itali werd gevonden is een van de laatste sporen van dit prehistorische dier die zijn ontdekt Wetenschappers discussiren al lange tijd over de vraag of holenberen en andere megafauna door het oprukkende ijs van de laatste ijstijd zijn uitgestorven maar een nieuwe analyse van het DNA van prehistorische holenberen wijst erop dat de aankomst van de moderne mens in Europa een zeer belangrijke rol in de ondergang van de holenbeer heeft gespeeld

Hoe de reusachtige holenbeer kon uitsterven

voetbal rome oudheid aquaduct

Wie bedacht voetbal, 's werelds populairste sport?

op dit vijftiendeeeuwse italiaanse fresco van een anonieme schilder staat de triomf van de dood afgebeeld vaak wordt gedacht dat ziekte in de middeleeuwen drie oorzaken kende infecties ondervoeding en letsel door gevechten of ongevallen

Is kanker van alle tijden?

uitzicht op kaap de goede hoop

Het schip dat aan de wieg stond van Kaapstad

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder