Skip to Content

Foto's: hoe de fiets onze wereld transformeerde

In het eerste boek in zijn soortThe Road Rights of Wheelmen in 1895 geschreven door de advocaat George B Clementson stond wat de rechten waren van fietsers op de wegpinterest icon
Illustratie: E. Nadall, met dank aan The Met
1
In het eerste boek in zijn soortThe Road Rights of Wheelmen in 1895 geschreven door de advocaat George B Clementson stond wat de rechten waren van fietsers op de weg
Illustratie: E. Nadall, met dank aan The Met
In het eerste boek in zijn soort The Road Rights of Wheelmen, in 1895 geschreven door de advocaat George B. Clementson, stond wat de rechten waren van fietsers op de weg.
2
In 1891 gingen twee jonge Amerikaanse studenten Thomas Gaskell Allen en William Lewis Sachtleben op reis voor een twee jaar durende 24000 kilometer lange fietstocht van Constantinopel naar Peking Het was een van de vele bijzondere reizen die gewone mensen maakten aan het eind van de negentiende eeuw toen het volk de bevrijdende mogelijkheden van de fiets ontdekte
Illustratie: A. W. B. Lincoln, met dank aan The Met
In 1891 gingen twee jonge Amerikaanse studenten, Thomas Gaskell Allen en William Lewis Sachtleben, op reis voor een twee jaar durende, 24.000 kilometer lange fietstocht van Constantinopel naar Peking. Het was een van de vele bijzondere reizen die gewone mensen maakten aan het eind van de negentiende eeuw, toen het volk de bevrijdende mogelijkheden van de fiets ontdekte.
3
Een van de eerste sporttijdschriften van AmerikaOuting wijdde vele paginas aan de fiets Door de fietsrage aan het eind van de negentiende eeuw ontstond een enorme vraag naar fietstijdschriften routebeschrijvingen plattegronden en instructieboekjes tien procent van alle gedrukte reclame zou met fietsen te maken hebben gehad
Illustratie: O.C. Malcolm, met dank aan the Library of Congress
Een van de eerste sporttijdschriften van Amerika, Outing, wijdde vele pagina's aan de fiets. Door de fietsrage aan het eind van de negentiende eeuw ontstond een enorme vraag naar fietstijdschriften, routebeschrijvingen, plattegronden en instructieboekjes; tien procent van alle gedrukte reclame zou met fietsen te maken hebben gehad.
Meer van
 
preview for Geschiedenis

Geschiedenis en archeologie

op dit vijftiendeeeuwse italiaanse fresco van een anonieme schilder staat de triomf van de dood afgebeeld vaak wordt gedacht dat ziekte in de middeleeuwen drie oorzaken kende infecties ondervoeding en letsel door gevechten of ongevallen

Is kanker van alle tijden?

uitzicht op kaap de goede hoop

Het schip dat aan de wieg stond van Kaapstad

symbol of peace between russia and ukraine as young couple hugs dressed in their national flags

Hoe ontstond het Rusland-Oekraïneconflict?

karikatuur van de 18deeeuwse toiletten van de emmer tot het open water

Het toilet: een hygiënisch hoogstandje

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder