Skip to Content

Foto's: hoe de fiets onze wereld transformeerde

In het eerste boek in zijn soortThe Road Rights of Wheelmen in 1895 geschreven door de advocaat George B Clementson stond wat de rechten waren van fietsers op de wegpinterest icon
Illustratie: E. Nadall, met dank aan The Met
Advertentie - Lees hieronder verder
1
In het eerste boek in zijn soortThe Road Rights of Wheelmen in 1895 geschreven door de advocaat George B Clementson stond wat de rechten waren van fietsers op de weg
Illustratie: E. Nadall, met dank aan The Met
In het eerste boek in zijn soort The Road Rights of Wheelmen, in 1895 geschreven door de advocaat George B. Clementson, stond wat de rechten waren van fietsers op de weg.
2
In 1891 gingen twee jonge Amerikaanse studenten Thomas Gaskell Allen en William Lewis Sachtleben op reis voor een twee jaar durende 24000 kilometer lange fietstocht van Constantinopel naar Peking Het was een van de vele bijzondere reizen die gewone mensen maakten aan het eind van de negentiende eeuw toen het volk de bevrijdende mogelijkheden van de fiets ontdekte
Illustratie: A. W. B. Lincoln, met dank aan The Met
In 1891 gingen twee jonge Amerikaanse studenten, Thomas Gaskell Allen en William Lewis Sachtleben, op reis voor een twee jaar durende, 24.000 kilometer lange fietstocht van Constantinopel naar Peking. Het was een van de vele bijzondere reizen die gewone mensen maakten aan het eind van de negentiende eeuw, toen het volk de bevrijdende mogelijkheden van de fiets ontdekte.
3
Een van de eerste sporttijdschriften van AmerikaOuting wijdde vele paginas aan de fiets Door de fietsrage aan het eind van de negentiende eeuw ontstond een enorme vraag naar fietstijdschriften routebeschrijvingen plattegronden en instructieboekjes tien procent van alle gedrukte reclame zou met fietsen te maken hebben gehad
Illustratie: O.C. Malcolm, met dank aan the Library of Congress
Een van de eerste sporttijdschriften van Amerika, Outing, wijdde vele pagina's aan de fiets. Door de fietsrage aan het eind van de negentiende eeuw ontstond een enorme vraag naar fietstijdschriften, routebeschrijvingen, plattegronden en instructieboekjes; tien procent van alle gedrukte reclame zou met fietsen te maken hebben gehad.
Watch Next
 
preview for Geschiedenis

Geschiedenis en archeologie

het levensverhaal van elizabeth bthory die ook wel bekendstaat als de bloedhertogin en wordt beschouwd als de meest beruchte vrouwelijke seriemoordenaar aller tijden is onherroepelijk gehuld in gruwelijke mythen eind zestiende begin zeventiende eeuw zou zij honderden jonge vrouwen hebben gemarteld en vermoord

De hertogin Elizabeth Báthory was een moordenaar

Op deze tekening is het wrak van de jonk Nanhai Nr 1 in het slib op de zeebodem uitgebeeld voordat het schip werd gelicht

Dit Chinese scheepswrak bleef jarenlang geheim

een tekening van de nazcalijnen in peru

Het grootste mysterie van Peru: de Nazcalijnen

This is an image

Plagen veroorzaakten angst voor ‘ondoden’

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder