TomTom Adventurer: nieuwe gadget voor avonturiers

De ontdekkingsreiziger anno 2017 gebruikt geen landkaart meer, maar een GPS-horloge, zoals de TomTom Adventurer. Dit zijn de belangrijkste functies voor reizigers.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:09 CET

Vorig jaar introduceerde TomTom Sports een outdoor GPS-horloge met geïntegreerde muziekspeler en hartslagmeter: de TomTom Adventurer. Het horloge is gemaakt voor avontuurlijke reizigers en outdoor-liefhebbers die houden van hiken, fietsen, hardlopen, skiën en snowboarden. Wat kan de Adventurer precies toevoegen aan een outdoor-avontuur of actieve vakantie? Een overzicht van de belangrijkste functies voor moderne reizigers.

De TomTom Adventurer.
Foto van TomTom

GPS, kompas en barometer in één

Wie op reis graag de omgeving verkent, zal met dit technologische snufje niet snel verdwalen. Uiteraard is het horloge voorzien van de GPS-tracking en routeverkenning waar TomTom wereldwijd bekend om staat. Download voorgeprogrammeerde routes of ga op eigen houtje op pad.

Het GPS-horloge van TomTom.
Foto van TomTom

Het GPS-horloge laat de afgelegde route zien, zodat het altijd makkelijk is om terug te keren naar het beginpunt – een extra detail is dat de route in 3D kan worden weergegeven. De TomTom Adventurer heeft bovendien een kompas én een barometer, waardoor de gebruiker op elk moment precies weet waar hij of zij is en waar de volgende stappen naartoe leiden.

Wintersport en outdoor-activiteiten

De functies van de TomTom Adventurer zijn ideaal voor wintersporters – het GPS-horloge heeft zelfs aparte sportmodi voor tijdens het skiën en snowboarden. Snelheid, hoogte, afdaling en hellingspercentage zijn live af te lezen van het scherm. Ook weet de TomTom Adventurer precies wanneer je in de skilift zit, zodat je daar een samenvatting te zien krijgt van de vorige afdaling.

Snelheid, hoogte, afdaling en hellingspercentage zijn live af te lezen van het scherm van de TomTom Adventurer.
Foto van TomTom

De andere sportmodi van het GPS-horloge zijn onder meer gericht op wandelen, hardlopen, fietsen en zwemmen. Tijdens deze activiteiten worden gegevens als hartslag, (gemiddelde) snelheid, hoogte, helling en verbrande calorieën bijgehouden, die onderweg en achteraf zijn te raadplegen.

De ontdekkingsreiziger anno 2017 gebruikt geen landkaart meer, maar een GPS-horloge, zoals de TomTom Adventurer.
Foto van TomTom

Eigen soundtrack op reis

Op sommige outdoor-avonturen laat je je telefoon en laptop liever veilig thuis. Om onderweg toch van je favoriete artiesten te kunnen genieten, heeft de Adventurer een geïntegreerde muziekspeler. Verschillende draadloze Bluetooth-hoofdtelefoons kunnen worden gekoppeld aan de gadget. Laad tot 3GB (meer dan 500 nummers) aan eigen muziek op het horloge, zodat je altijd reist en sport op je eigen soundtrack!

Lees verder op de website van TomTom >

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Hollandse tulpenkwekers hopen op goede tijden na COVID-19
Reizen
Maak kennis met de man die 32 jaar alleen op een eiland woonde
Reizen
Deze Albanese bunkers waren ooit geheim, nu zijn het musea
Reizen
Interview: Tom Waes blijft thuis
Reizen
In dit deel van Europa vind je de meeste kastelen

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.