10x Avontuurlijke autoritten

Op roadtrip gaan voelt natuurlijk altijd als een avontuur, maar deze routes brengen je écht van het gebaande pad. Betreed onontdekte gebieden en pure wildernis via deze ongetemde wegen.

Door Myrthe Prins
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:54 CET
Foto door Natasha Japp Photography / Getty Images

1. Door de Outback

Van Port Augusta naar Darwin, Australië
Afstand: 2735 kilometer (7 dagen)
Treed in de voetsporen van ontdekkingsreiziger John McDouall Stuart door een van de wildste ritten van Australië te maken. De route loopt door verlaten woestijnlandschappen en grondgebied van de aborigines, maar ook langs beroemde bezienswaardigheden zoals Ayers Rock en Kings Canyon. 

2. Land Rover Experience

Carmel Valley, Verenigde Staten
Een avontuur begint niet zonder voorbereiding, en een bezoek aan Carmel Valley is al een avontuur op zich. Of je nu een gevorderde of een beginner bent, dit is de ideale omgeving om het offroad rijden onder de knie te krijgen en te oefenen. Op een speciaal hiervoor aangelegd terrein geven instructeurs onder veilige omstandigheden lessen, die een uur of meerdere dagen kunnen duren. 

3. Landelijk Umbrië

Van Assisi naar Spoleto, Italië
Afstand: 86 kilometer (2 uur)
In het hart van de Italiaanse laars worden de steden Assisi en Spoleto verbonden door een landweg met kiezelstenen. Het hoogtepunt van de trip zijn de onbekende Midden-Italiaanse heuvelstadjes die op de route liggen, met prachtige middeleeuwse gebouwen en adembenemend uitzicht. 

4. Safari in de Serengeti

Van Arusha naar Seronera, Tanzania
Afstand: 302 kilometer (4,5 uur)
In het noorden van Tanzania bestrijkt de Serengeti dertigduizend vierkante kilometer. 's Werelds grootste migratie over land, waarbij twee miljoen dieren naar het zuiden trekken, voltrekt zich in dit schitterende gebied. Dichter bij de natuur kom je niet: overdag rijd je tussen kuddes zebra's en gnoes; 's nachts schrik je misschien wel wakker van het gejank van hyena's of het gebrul van een leeuw.

Foto door Georgie Sharp

5. Rondje IJsland

Rondrit van en naar Reykjavik
Afstand: 1332 kilometer (4 dagen)
De Ring Road, de snelweg langs de kustlijn van het eiland, voert je langs spectaculaire natuurfenomenen, zoals zwavelputten, heter bronnen, ijsbergen en lavarotsen. Volgens de legende worden reizigers opgewacht door bovennatuurlijke wezens. Ondanks de wilde natuur en magische omgeving, zie je onderweg veel bewijzen van menselijke bewoning: boerenland vol schapen, visrokerijen, en fleurige huizen en kerken.

6. Kalmte in de Cernavallei

Van Târgu Jiu naar Băile Herculane, Roemenië
Afstand: 113 kilometer (2,5 uur)
Volg de slingerende DN67D door het indrukwekkende berglandschap van westelijk Roemenië. Die pittoreske plattelandsdorpen, hooibergen en boomgaarden die je onderweg tegenkomt, geven deze artistieke rit haar karakter. Bezoek onderweg het huis waar de legendarische kunstenaar Constantin BrâncuÈ™i opgroeide – nu een museum over de beeldhouwer – en maak een wandeling door de beuken- en dennenbossen die je passeert. 

7. Jagen naar goud

Van Columbia State Historic Park naar Sierra County Historical Park and Museum, VS
Afstand: 315 kilometer (4,5 uur)
Wat is spannender dan je te begeven naar het Californië van 1849, waar de goudkoorts woedde? De Calif. 49 – vernoemd naar dit jaartal – volgt de glooiende voetheuvels van de Sierra Nevada. Deze highway voert langs talloze mijnen en stadjes die de geschiedenis van de staat hebben vormgegeven. 

Foto door Marc Dalmulder, Flickr

8. Onontdekt Toscane

Rondrit van en naar Arezzo, Italië
Afstand: 208 kilometer (4,5 uur)
Terwijl het zuiden van Toscane talloze toeristen trekt, brengen veel minder mensen tijd door op het voortreffelijke platteland rond Arezzo. Woeste heuvels, hoge bergen, afgelegen abdijen en oerbossen maken deze route een opwindende ervaring. Beklim te voet de Monte Penna voor een fantastisch uitzicht over de Arnovallei.

9. Griezelig graslandschap

Rondrit van en naar Pickering, Engeland
Afstand: 193 kilometer (5 uur)
Deze rit door het North York National Park in Noord-Engeland voert door grimmig maar mooi heideland, eenzame groene heuvels en spectaculaire kliffen aan de kust. Het glooiende grasland ziet er onschuldig uit, maar schijn bedriegt: het plaatsje Whitby is waar Bram Stokers klassieker Dracula zich afspeelt. In plaats van vampiers, zal je hier gelukkig eerder knusse theehuizen tegenkomen. 

10. Het hart van Argentinië

Rondrit van en naar Salta, Argentinië
Afstand: 611 kilometer (8 uur)
Canyons, duinen, wijngaarden, koloniale stadjes, eeuwenoude ruïnes en zuilcactussen vormen een aaneenschakeling van hoogtepunten langs deze gevarieerde rondrit door het noordwesten van Argentinië. Trek op zijn minst drie dagen uit om de afwisselende omgeving in je op te nemen en lokale wijn te proeven. 

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Verenigde Staten
Eindeloze zomerroadtrip in Amerika
Reizen
16x geheimen van Azië
Reizen
Op reis in 2020? Laat je inspireren door deze foto’s
Reizen
Deze man reed in een elektrische auto naar de andere kant van de wereld
Reizen
Take a hike! Vijf van de prachtigste wandelroutes door Europa

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.