1. Hotel reviewer

Struin jij het liefst het internet af op zoek naar de beste, hipste en meest innovatieve hotels? Maak dan van hotels testen je specialiteit en reis de wereld rond in stijl. Luxueuze reisorganisaties willen maar al te graag weten waar ze hun veeleisende klanten naartoe moeten sturen. Dat is waar een hotel reviewer komt kijken. Je inspecteert bijvoorbeeld of het uitzicht vanaf het dakterras echt zo spectaculair is als het op de foto’s lijkt en bepaalt of die chef-kok zijn Michelinster echt verdient.

Overnacht bijvoorbeeld in dit luxueuze resort in Tahiti
Overnacht bijvoorbeeld in dit luxueuze resort in Tahiti.
Roderick Eime, Flickr

2. Ginproever (ja, echt!)

ILoveGin is op zoek naar een ‘gintern’: iemand die gek is van gin en Europa rond wil reizen om met een geoefende tong gin voor hen te proeven. De gelukkige moet nieuwe smaken testen, branderijen bezoeken en nieuwe merken vinden om mee samen te werken.

3. Piloot

Gemakkelijk is het niet, piloot worden. Je moet een over een perfect zichtvermogen en veel andere kwaliteiten beschikken. Daarnaast moet je klaar zijn voor de lange opleiding tot professionele piloot. Maar eens je je papiertje in handen hebt (en een baan krijgt) mag je je reislustige hart gelukkig prijzen. Je ziet honderden landschappen vanuit een gezichtspunt dat de meeste mensen niet te zien krijgen. Natuurlijk verblijf je tussen vluchten door ook nog eens betaald ter plaatse.

Bekijk ook: ‘Piloten delen droomfoto’s op Instagram’.

4. Reisjournalist

Zo zitten er een paar op deze redactie. Reisjournalisten reizen de wereld over om verslag te doen van uiteenlopende bestemmingen voor kranten, tijdschriften of websites. Als journalist openen er deuren voor je die voor de normale reiziger vaak gesloten blijven. Zo kom je op de mooiste plekken en ga je op pad met bijzondere personen die je alle geheimen van een bestemming kunnen verklappen. Goede schrijf- en fotografieskills zijn bij deze droombaan een must!

Onze reisjournalist Veerle bij de Galpagoseilanden
Onze reisjournalist Veerle bij de Galápagoseilanden.
Veerle Witte

5. Watersportinstructeur

Ben jij een echte waterrad die het liefst zo vaak mogelijk op surf-, kajak- of duikvakantie gaat? Zorg er dan voor dat je je favoriete watersport tot in de puntjes beheerst en volg een opleiding tot instructeur. Overal ter wereld willen mensen op een avontuurlijke manier de plaatselijke wateren verkennen. Of je ze nu leert kajakken in Frankrijk, met ze gaat raften in Kroatië, surfen in Costa Rica of duiken bij de Galápagoseilanden, avontuur zal je krijgen.

6. Reisbegeleider

Als reisbegeleider moet je van alle markten thuis zijn. Veel talen spreken is een must en een diepgaande kennis over het land van bestemming is even belangrijk. Natuurlijk moet je ook sociaal aangelegd zijn om de stemming binnen de groep goed te houden en is je enthousiasme over de reis liefst aanstekelijk. Nog niet afgehaakt? Kijk dan eens op de website van Mambo, daar zijn ze doorlopend op zoek naar reisbegeleiders om groepen op sleeptouw te nemen.

Een reisbegeleider begeleidt een groep naar de top van het Himalayagebergte
Een reisbegeleider begeleidt een groep naar de top van het Himalayagebergte.
Kiril Rusev, Flickr