Vijf ervaringen die je niet wilt missen in september

Dit zijn de ‘places to be’ voor deze maand.

Door Starlight Williams
Gepubliceerd 4 sep. 2019 14:21 CEST
In Yichun, China, een dorp bij Shanghai, steken inwoners gebedslampionnen ter gelegenheid van het Chinese Maanfestival ...
In Yichun, China, een dorp bij Shanghai, steken inwoners gebedslampionnen ter gelegenheid van het Chinese Maanfestival aan. Het festival valt dit jaar op 13 september en wordt in heel China gevierd.
Foto door Visual China Group, Getty Images

Het zijn momenten die duidelijk maken dat de herfst op het noordelijk halfrond is gearriveerd: het aantrekken van een warme trui, banjeren door veelkleurige bladeren en een beet in een knapperige appel. Of je nu zin hebt in een autoritje door een Amerikaans herfstlandschap of juist wilt ontsnappen naar een plek waar het nog lekker warm is – deze bestemmingen zullen je in september van pas komen.

Shanghai, China

Reden om nu te gaan: het Chinese Maanfestival begint op 13 september

Als bruisende stad die een eindeloze variëteit aan gedurfde architectuur, trendy mode en overheerlijke gerechten heeft te bieden, is Shanghai een waar avontuur voor reizigers. Het is ook een van de beste plekken om tijdens het drie millennia oude Chinese Maanfestival met dierbaren samen te zijn en de maan te vieren. Hier komen draken in vurige dansen tot leven, worden rode lampions ontstoken en deel je maancakejes met familie en vrienden.

Dessau, Duitsland

Reden om nu te gaan: het nieuwe Bauhaus Museum Dessau wordt op 8 september geopend

De stad die beroemd werd door de vermaarde architect Walter Gropius, in 1926 oprichter van de ontwerpacademie Bauhaus, wordt omringd door weelderige parken en prachtige landschappen. Volg het spoor van Bauhaus en ontdek een enorme collectie textiel-, meubel en behangontwerpen in het nieuwe Bauhaus Museum Dessau, dat wordt geopend in het kader van de viering rond het honderdjarig bestaan van deze baanbrekende kunstbeweging, die een jaar lang duurt.

Honderd jaar na de oprichting van de ontwerpacademie Bauhaus opent het nieuwe Bauhaus Museum Dessau op 8 september zijn deuren.
Foto door Hendrik Schmidt, via Getty Images

Bardstown, Kentucky

Reden om nu te gaan: het Kentucky Bourbon Festival vindt plaats van 18-22 september

Nadat je het museumkwartier aan de Main Street van Louisville hebt verkend, met musea als het Muhammad Ali Center en de Louisville Slugger Museum and Factory, ben je binnen een uur rijden in Bardstown, een buurstadje dat barst van zuidelijke charme. In de herfst komen bourbonkenners hier op de Great Lawn bijeen om het Kentucky Bourbon Festival te vieren, met proeverijen, gratis livemuziek en kraampjes met ambachtelijke waar.

Wellington, Nieuw-Zeeland

Reden om nu te gaan: het WOW-Festival wordt hier van 26 september tot 13 oktober gehouden

Als ’s werelds zuidelijkste hoofdstad is Wellington een aparte en creatieve stad te midden van adembenemende natuur. In september komen designers uit de hele wereld hiernaartoe om het menselijk lichaam als hun schilderdoek de behandelen, op de designcompetitie en modeshow World of WearableArt (WOW). Het publiek kijkt in ontzag toe terwijl modellen in een theatrale setting over de catwalk paraderen.

Avantgardistische ontwerpers uit de hele wereld komen in Wellington bijeen voor de jaarlijkse modeshow World of WearableArt (WOW).
Foto door Hagen Hopkins, Getty Images for World of Wearable Art

Denver, Colorado

Reden om nu te gaan: het Denver Oktoberfest vindt plaats van 20-22 september en van 27-29 september

 

Denver kan bogen op bruisende wijken, besneeuwde pieken en een schat aan verborgen juwelen. Verken de gastronomische scene van de stad, fiets door Lower Downtown en bezoek het Oktoberfest in Larimer Street, een levendig festival met kegel- en steenwerptoernooien – en natuurlijk een niet aflatende stroom bier.

Starlight Williams is redactioneel onderzoekster en journaliste voor National Geographic. Volg haar op Twitter @star_lightw en op Instagram @starlightwilliams.

Dit artikel werd oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd op NationalGeographic.com

 

lees verder

16x de beste bestemmingen van 2019

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
5x perfecte bestemmingen voor oktober
Reizen
Maak kennis met de man die 32 jaar alleen op een eiland woonde
Reizen
Deze Albanese bunkers waren ooit geheim, nu zijn het musea
Reizen
In dit deel van Europa vind je de meeste kastelen
Reizen
Hoe kook je een piranha? Dit leerde Gordon Ramsay tijdens de opnames van Uncharted

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.