Fonkelende skylines, gezellige marktpleinen, eeuwenoude bouwwerken, moderne architectuur, muurschilderingen, levensgrote standbeelden, skybars, musea, stadsparken en smalle steegjes vol geheimen. Steden vormen enorme openluchtmusea waar je dagenlang in kan ronddwalen. Struin over keien of strak aangelegde stoepen, eet in charmante restaurantjes langs het water en breng uren door in musea of eeuwenoude kathedralen.

Een verrekijker is misschien niet het meest voor de hand liggende item op je paklijst voor een stedentrip, maar júist deze drukke oorden verbergen details en geheimen die je niet voor mogelijk had gehouden. Of je nu in een gondel door de grachten van Venetië vaart, over de Karelsbrug van Praag loopt of op een dakterras staat in Singapore, je haalt alles dichterbij met de Swarovski Optik CL Pocket. Bewonder het vakmanschap van kerkklokken, de torens van een oude burcht in de verte of een bootje op dat voorbij vaart op de rivier. De compacte verrekijker van Swarovski Optik onthult zelfs de kleinste stadsgeheimen.

Met Swarovski op reis

Swarovski Optik riep lezers van Traveler op zich aan te melden voor een testpanel dat de Swarovski CL Pocket 8x25 verrekijker mocht meenemen naar de eerstvolgende reisbestemming. Eerder las je de ervaringen van twee lezers die een eiland bezochten met de verrekijker. Nu bloggen Maris Uitbeijerse en Carolien van Asseldonk over hun stedentripbeleving met Swarovski Optik.

Uitzicht op de Golden Gate Brigde in San Francisco
Uitzicht op de Golden Gate Brigde in San Francisco.
Carolien van Asseldonk

Blog: Carolien van Asseldonk | Californië

Hoe Swarovski Optik mijn bezoek aan San Francisco en Los Angeles verrijkte

Eind april, begin mei is een mooie tijd om naar San Francisco en Los Angeles te reizen. In San Francisco zat ik in een pittoresk hotel met zo'n typerende brandtrap en balkon, die we allemaal kennen uit Amerikaanse televisieseries. Vanaf het nabijgelegen Union Square, stapten we zo op de cable car (echt een must!) naar attracties als de Coit Tower, dat een verrassend uitzicht biedt over de stad. Met de Swarovski-verrekijker kwam de wereld dichtbij, waardoor verre beelden bijna tastbaar werden. Ik zag het totaalbeeld én kon tevens de details zien die met het blote oog niet waar te nemen zijn. Erg indrukwekkend! Net als de Golden Gate Bridge. Ik kwam er met daglicht aan en er was geen mist te zien. De stad heeft allerlei leuke terrasjes en barretjes om te ontspannen, na bijvoorbeeld een bezoek aan Alcatraz. Neem wel een pet, water en je Swarovski-verrekijker mee. Je krijgt daardoor de kans om verder te kijken dan andere bezoekers, met een hoge kwaliteit: het beeld wordt vele malen scherper.

De stad, gekenmerkt door de Golden Gate Bridge, heb ik vervolgens ingeruild voor het altijd zonnige Los Angeles. Ondanks dat beide steden in de staat Californië liggen, ademt L.A. een andere sfeer dan San Francisco. Het is een moderne, grote stad. Voor slechts 1,75 dollar stapte ik op de stadsbus naar Hollywood, waar je jezelf prima een dag vermaakt. Er lopen allerlei dubbelgangers rond. Verder kun je er winkelen en heb je er de Walk of Fame en het Chinese theater. Verder zag ik natuurlijk het bekende Hollywood-sign, dat met de verrekijker ineens een heel stuk dichterbij kwam. Voor ontspanning wandel je vanuit Venice Beach via Muscle Beach naar Santa Monica. Hier waaide ik uit op het strand, een heerlijke manier om de reis af te sluiten!

Een ingezoomd shot van het Printempswarenhuis in Parijs
Een ingezoomd shot van het Printemps-warenhuis in Parijs.
Maris Uitbeijerse

Blog: Maris Uitbeijerse | Stedentrip Parijs

Met een verrekijker in de lichtstad: het verschil tussen kijken en zien

Het woord ‘verrekijker’ op mijn paklijst voor een stedentrip Parijs met de kinderen, dat is geen vanzelfsprekendheid. Een verrekijker voor het ontdekken van ‘stadsgeheimen’ lijkt me zelfs nogal surrealistisch en bizar. Maar het was meteen al aangenaam kennis te maken met de compacte, lichtgewicht en superstrak vormgegeven CL-pocket verrekijker van Swarovski Optik.

Terwijl ik in de auto mijmerend terugdenk aan de enorme grote zware zwarte verrekijker waarmee mijn ouders vroeger de polder afspeurden naar wilde ganzen en menselijk gespuis, spelen de kinderen op de achterbank ‘Ik zie, ik zie…’. Dan klinkt verheugd: “Hé, met zo’n verrekijker kun je wel een heel stuk verder kijken dan alleen maar naar de automerken!”

Een bezoek aan de ‘lichtstad’ is altijd een schitterend avontuur, net als het ontdekken van het Franse platteland. Langs de A1 geven akkers vol knalgeel koolzaad aan weerszijden van de snelweg, een vrolijk tintje aan de soms wat kleurloze dorpjes. We stoppen bij het natuurgebied Fontainebleau, met uitgestrekte bossen en grote, witte zandvlaktes. Dankzij de verrekijker zien we haarscherp wat er op de takken bovenin de boom zit en ook de trotse gezichtsuitdrukking van de jongens, wanneer zij er zelf in zijn geslaagd op een metershoge rots te klimmen, verschijnt haarscherp op ons netvlies. Genieten.

De volgende dag bezoeken we Parijs en dan blijkt dat je júist bij een stedentrip een verrekijker moet hebben. Wij hebben de stad vaker bezocht, maar dankzij de verrekijker lijken de details nu echt tot leven te komen. Heb jij ooit bovenzijde van de lantaarnpalen op de brug over de Seine gezien? En de stationsklok van dichtbij?

De stad ontdekken samen met de compacte en chique Swarovski-verrekijker blijkt een feest. We zién de prachtige details van architectuur, beelden en gezichtsuitdrukkingen van mensen vanaf een afstand. De ‘ooohs’ en ‘aaahs’ rollen over onze lippen en worden afgewisseld met de nodige ‘wow’s’, terwijl we samen volop genieten van deze prachtige stad. Voor vertrek bestempelde ik de stylish verantwoorde verrekijker als gadget, maar ik beken dat deze gewoon bij de must haves van iedere reiziger hoort. Een Swarovski Optik pocket verrekijker maakt gewoon het verschil tussen kijken en zien!

De vouwbare verrekijker combineert een uitmuntende optische kwaliteit met optimale functionaliteit
De vouwbare verrekijker combineert een uitmuntende optische kwaliteit met optimale functionaliteit.
Swarovski Optik

Compact en licht als een veertje

Zelfs de allerkleinste details worden zichtbaar dankzij de innovatieve technologie van de Swarovski Optik CL Pocket 8x25. Ook brildragers kunnen ongestoord genieten van het grote gezichtsveld en kristalheldere beeld door de individueel verstelbare oogdoppen naar binnen te draaien. Het comfortabele, lichte design zorgt ervoor dat de kijker lange tijd gebruikt kan worden.

De vouwbare verrekijker combineert een uitmuntende optische kwaliteit met optimale functionaliteit. Met een gewicht van slechts 345 gram en een grootte van zo'n 10x11 centimeter is het mogelijk om de compacte kijker altijd en overal mee te nemen: tijdens een tocht door de jungle, een wandeling over het strand en zelfs op zee!

De Swarovski verrekijker werkt in temperaturen van -25°C tot +55°C en is bestand tegen diverse weersomstandigheden. Ook belangrijk: de kijker is waterdicht tot op vier meter diepte. Mocht de CL Pocket dus nat worden tijdens een boottocht of een flinke plensbui, dan is er niets aan de hand.

Klik hier voor extra productinformatie.

De Swarovski Optik CL Pocket maakt deel uit van de CL-familie, waartoe ook de CL Pocket Mountain en de CL Companion behoren. De verrekijkers zijn te verkrijgen bij speciaalzaken.