Op deze foto in valse kleuren uit januari is een restant van een supernova te zien op zon 20000 lichtjaar afstand van ons in het noordelijke sterrenbeeld Sagitta oftewel Pijl De afbeelding werd gemaakt op basis van gegevens van infrarode en rntgenstraling opgevangen door verschillende telescopen in de ruimte en op aarde

Waar zal de mensheid zijn aan het eind van deze eeuw? Ga mee op reis door het heelal en ontdek wat er mogelijk is in Cosmos: Possible Worlds. Vanaf 9 maart elke maandag om 21:00 op National Geographic.

Stil je honger naar hemelse plaatjes van het universum met onze selectie van de indrukwekkendste ruimtefoto's van 2019.

Dit jaar deden zich talloze spannende ontwikkelingen voor in de ruimte, van de verkenning van verre planeten tot de ontdekking van nog veel verdere sterren en hun explosieve restanten. Dichterbij de aarde maakten astronauten en satellieten prachtige opnames van onze wereld gezien vanuit de ruimte, en zorgden raketlanceringen voor schilderijen in de lucht dankzij hun opgloeiende uitlaatgassen.

Dit zijn enkele van de favoriete ruimtefoto's van onze editors uit de afgelopen twaalf maanden. Op naar nog meer hemels spektakel in 2020!

Dit artikel werd oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd op NationalGeographic.com