#STOPMETPLASTIC

National Geographic staat de hele maand juni in het teken van #STOPMETPLASTIC. Zo vestigen we de aandacht op de plasticsoep in oceanen en het overmatige gebruik van wegwerpplastic.

Door Redactie
Gepubliceerd 9 mei 2018 15:07 CEST

Het probleem

Jaarlijks eindigt zo’n 9 miljard kilo plastic in de oceaan. Daar voegt het zich bij de ‘plastic soup’: een enorme hoeveelheid plastic waarvan de kleine deeltjes ontzettend lastig op te ruimen zijn. Met de campagne #STOPMETPLASTIC wil National Geographic mensen aanmoedigen het gebruik van plastic te verminderen door een zestal plastic wegwerpproducten niet meer te gebruiken: wattenstaafjes, rietjes, koffiebekers, tasjes, bestek en flesjes.

Wat kun je verwachten in juni?

De hele maand juni zie je documentaires op TV, krijg je tips op natgeo.nl/stopmetplastic en op onze social mediakanalen en vind je plasticverhalen in National Geographic Magazine en National Geographic Junior. Heb je nu al tips? Stuur ze via social media met #STOPMETPLASTIC en wij verzamelen ze om in juni nog meer tips te kunnen delen.

V.l.n.r.: Kunstenaar en Plastic Soup Surfer Merijn Tinga | Actrice en sociaal ondernemer Hanna Verboom | YouTuber Wouter van der Vaart (Dodo)

Ambassadeurs en partners

De hele maand juni zijn actrice en sociaal ondernemer Hanna Verboom, YouTuber Wouter van der Vaart (Dodo) en plastic soup surfer Merijn Tinga ambassadeurs van #STOPMETPLASTIC.

De film van Merijn Tinga is een van de documentaires die National Geographic iedere maandagavond in de maand juni uitzendt. Daarnaast heeft ambassadeur Hanna Verboom interviews opgenomen met de oprichters van diverse Nederlandse anti-plasticinitiatieven, die in juni zowel op televisie als online te zien zijn. Deze initiatieven zijn in juni partner van National Geographic voor #STOPMETPLASTIC. Het gaat om The Great Bubble BarrierPlastic Soup FoundationStichting De NoordzeePlastic Soup SurferJoin The PipeBy The Ocean We Unite en Searious Business.

Plastic afval inzamelen: Beach Cleanup

Tijdens #STOPMETPLASTIC focussen we ons ook op twee acties die jij mee kunt doen: recyclen en oprapen! Samen met Stichting De Noordzee organiseren we een Beach Cleanup. Meer info over het evenement en het aanmelden vind je hier.

Vanaf 1 juni start National Geographic met de campagne #STOPMETPLASTIC. Binnenkort vind je hier meer informatie over de campagne, ontmoet je onze ambassadeurs en partners, kun je video's bekijken met tips en kun je zelf actie ondernemen.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Video
Klimaat 101: Ontbossing
Milieu
Ervaar de schoonheid van onze planeet | Earth Day 2018
Milieu
Ondergang van Angkor Wat door klimaatverandering is les voor het heden
Milieu
Waarom Trump steenkool niet ‘great again’ kan maken
Stop met plastic
Hoe je tandenborstel onderdeel werd van het plasticprobleem

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.