2400 jaar oude grafkamer blootgelegd in Turkije

In het zuidwesten van Turkije vonden archeologen een oude grafkamer van een rijke familie, die geheimen van onze verre voorouders blootlegt.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:04 CET
Foto van Ayhan Altun / Getty Images

Archeologen legden in het zuidwesten van Turkije een 2400 jaar oude grafkamer bloot. In de kamer, gelegen langs een heilige weg in de buurt van de stad Milas, vonden ze tot nu toe 103 even oude spullen – zoals een ketting gemaakt van botten, giften voor de doden en cosmetische producten. Daarnaast vonden ze vier skeletten, een graf van een kind en overblijfselen van vier andere mensen die verbrand waren.

Op de plek heeft 2600 jaar lang een nederzetting bestaan, waardoor in de hele provincie Muğla veel oude structuren en ruïnes te bezichtigen zijn. ‘Archeologen informeerden ons dat een marmeren graftombe gevonden was op de plek,’ zegt Gülnaz Savran, directeur van het Museum van Milas, tegen Hürriyet Daily News. ‘Al snel kwamen we erachter dat de tombe deel was van een grotere grafkamer, toen we zagen dat de grafkamer nooit geplunderd was, waren we heel blij.’

Daardoor is de grafkamer voor een groot deel intact gebleven, de archeologen die werkzaam zijn op de plek verwachten dus nog meer oude spullen te vinden. Volgens Savran behoorde de kamer toe aan een welgestelde familie uit de Romeinse en Hellenistische tijd en werden er eeuwenlang verschillende generaties van de familie begraven. 

Lees ook: ‘Off the beaten track: de ruïnes van Ani in Turkije’.

 

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.