In het kader van de www.week interviewen we een aantal ware internetpioniers. Hoe zijn zij in aanraking gekomen met het internet? En wat vinden zij van het internet zoals het nu is?

Bas Verhart adviseerde met zijn onderneming MVLG, opgericht met studievriend Ashu Mathura, verschillende grote bedrijven op het gebied van internetstrategieën. Zijn klantenkring bestond onder andere uit Heineken, Rabobank en Unilever. Later ging hij aan de slag bij Lost Boys international, was mede-oprichter van Media Republic, de PICNIC Conferentie, de Green Challenge en van THNK – The Amsterdam School of Creative Leadership. Tegenwoordig is hij samen met Winston Gerschtanowitz en Taco Ketelaar mede-oprichter van techbedrijf DFFRNT Media.

Verhart zag direct kansen in het internet: “Binnen tien, vijftien seconden dacht ik: dit is een magazine, dit is een tv-zender, dit is een game-platform.” Die kansen heeft hij de afgelopen jaren in zijn ondernemingen benut. Maar nu is het tijd dat we in Nederland meer gaan investeren in digitale technologie: “We beseffen nog niet wat de komende twintig tot vijftig jaar de impact gaat zijn van al die nieuwe technologiën.”

Tijdens de www.week, die duurt van 27 januari tot en met 3 februari gaat National Geographic op tv en online op een ‘trip down memory lane’ waarin de beginfase van het internet wordt herbeleefd. Ook nemen we een kijkje in de toekomst. Gaan we computers met ons brein besturen?

Bekijk hier het interview met Nina Storks

Bekijk hier het interview met Marleen Stikker

Bekijk hier het interview met Jeroen Lemaire