COVID-19 specials

Door Redactie
Gepubliceerd 13 nov. 2020 13:26 CET

 

In november is er op National Geographic veel aandacht voor de bedreiging die virussen vormen voor de mensheid. Met de documentaires Going Viral: From Ebola to Covid -19, Breakthrough: Virus Fighters en de Covid-19 special Virus Hunters wordt de hedendaagse actualiteit in een breder kader geplaatst. 

Going Viral: From Ebola to Covid-19

Boston, MA - Dr. Sabeti en haar laboratoriumassistenten werken in het Broad Institute-laboratorium.

Foto door National Geographic/Michael Butt

Wij kunnen niet bepalen hoe we een wereldwijde pandemie moeten bestrijden zonder te kijken naar wetenschappelijke en historische feiten over virus uitbraken. De parallellen met ebola zijn maar al te duidelijk: gezondheidswerkers die levens proberen te redden zonder persoonlijke beschermingsmiddelen, regeringen en instanties die de controle kwijtraken en vervolgens proberen een uit de hand gelopen virus in te dammen.

Going Viral brengt de ongelooflijke verhalen van de helden in de frontlinie van de strijd tegen Ebola. Onder de juiste omstandigheden verspreidt het dodelijke virus zich als een lopend vuurtje en trekt het zich vervolgens terug naar het onbekende. In 2014 kwamen meer dan 11.000 mensen om het leven bij de ergste Ebola-epidemie in de geschiedenis. In 2019 is het weer terug- maar zijn we hierop voorbereid?

15 november om 21:30 uur op National Geographic

Breakthrough: Virus Fighters

Breakthrough: Virus Fighters

Foto door Asylum Entertainment

Wetenschappers, virusjagers, medische rechercheurs en publieke figuren bestrijden virussen met grote snelheid. Hoewel het gemakkelijk is om te denken dat de angst en onrust van het Coronavirus uniek is voor onze tijd, laat een terugblik op de geschiedenis zien dat onze kleinste vijand altijd onze grootste bedreiging is geweest. Laten we dit in perspectief plaatsen met een blik op het verleden, het heden en de toekomst van pandemieën.

22 november om 21:30 uur op National Geographic

Virus Hunters

Chris Golden observeert 's nachts de bemonstering van vleermuizen met het EcoHealth Alliance-team van virusjagers van Kendra Phelps.

Foto door National Geographic/Daniel Hollis

Epidemioloog Chris Golden werkt samen met James Longman, een Britse ABC-nieuwscorrespondent (die momenteel natte markten onderzoekt) om een verband te vinden met wat er nu gebeurt en wat virusjagers nog proberen te voorkomen.Covid was een wake-up call. Over de hele wereld haasten onderzoekers aan de frontlinie zich om een ramp te voorkomen voordat het te laat is. Hun inspanningen vertegenwoordigen de meest kritische wetenschappelijke missie van een generatie.

29 november om 21:30 uur op National Geographic

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Wetenschap
Machine of life
Geschiedenis en Cultuur
Genius
Wetenschap
5 magische wetenschappelijke experimenten voor kinderen
Wetenschap
Charles Darwin en de evolutietheorie
Wetenschap
WAT JE ALLEMAAL BLOOTGEEFT IN APPS

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.