1. Bruisend Bern

In de bruisende Zwitserse hoofdstad eindigt de 16de etappe van de renners. Sowieso is een bezoek aan Bern al een feestje! Een romantische wandeling over de Nydeggbrug voert je van het oude naar het nieuwe stadscentrum, met uitzicht op de pittoreske huizen. Ontmoet aan de rand van het oude stadsdeel de imposante bruine beren, waar Bern haar naam aan ontleent. Sla ook je slag in de vele trendy winkelzaken, bewonder de astronomische klok of neem een verfrissende duik in de rivier de Aalte.

2. Wijnproeven in de kleinste wijnregio

Schilderachtige straatjes en stenen bogen wisselen elkaar af in het middeleeuwse Murten, op een kwartier rijden van Tour-locatie Ins. Steek het meer over naar Mont Vully: de kleinste wijnregio van Zwitserland, waar de druiven links en rechts van je geplukt worden. Proef de lekkerste wijnen tijdens de wijn-trail van een uur en word verliefd op de natuurrijke omgeving.

This is an image
Switzerland Tourism

3. Stad van de horloges

Wie aan Zwitserland denkt, hoort het uurwerk tikken. Op 20 kilometer van Neuchâtel, waar de Tour langskomt, vind je Chaux-de-Fonds: de bakermat van de Zwitserse horlogemakers dat samen met de stad Loncle tot UNESCO Wereldergoed behoort. Duik in de geschiedenis van de uurwerken in Musee International de l’Horlogerie, waar je meer dan 4500 verschillende soorten kunt bewonderen. Bezichtig ook Maison Blanche, de witte villa die als eerste bouwwerk geldt van bekende architect Le Cobusier.

4. Kippenvel op de Peak-walk

Tijd voor een flinke adrenalinestoot! Nadat je de renners voorbij ziet zoeven in Aigle, vertrek je naar bergpas Col du Pillon, waar je de kabelbaan naar bergstation Glacier 3000 neemt. Op duizelingwekkende hoogte (bijna 3000 meter) loop je via de Peak Walk-hangbrug van bergtop naar bergop, terwijl de Alpen aan weerszijden van je opdoemen. Sjees vervolgens tot zo’n 40 km/u naar beneden in De Alpine Coaster: de hoogste rodelbaan ter wereld, met bochten waar je u tegen zegt!

Meer over de Tour in Zwitserland? Lees hier verder.