Er zijn vele wandelroutes in de Aletsch Arena, een skigebied in het zuiden van Zwitserland, maar de avontuurlijkste is toch wel het pad over een 124 meter lange hangbrug van Belalp naar Riederalp. Het loopt door het ongetemde Zwitserse berglandschap en langs de snel terugtrekkende Aletschgletsjer.

Belalp en Riederalp zijn beide autovrije dorpen. Dat betekent dat je met de auto naar het bergdorpje Blatten rijdt, daar parkeert en met een kabelbaan verder omhoog gaat. Tien minuten later ben je boven en kan de tocht van start gaan.

De 14 kilometer lange wandelroute begint aan de rand van Belalp op 2100 meter en maakt een steile afdaling tussen de rotsen door naar ongeveer 1600 meter hoogte. Bomen groeien er weinig, maar op de tocht naar de brug houden schapen en zwart-witte berggeiten je gezelschap in het kale berglandschap.

Door het smelten van het ijs hangt de brug niet boven de Aletschgletsjer, een Unesco-werelderfgoed, maar hangt deze 80 meter boven het ijskoude riviertje Massa dat gevoed wordt door de gletsjer. Concentreer je bij hoogtevrees op het panoramische uitzicht op de voorkant van de gletsjer om als vanzelf weer te kalmeren.

Eenmaal het ravijn met knikkende knieën overgestoken, gaat de route verder naar de Riederalp. Het is een stevige klim naar 2000 meter hoogte, maar dat vergeet je snel door het constante uitzicht over de Aletschgletsjer tussen de bomen vanaf het smalle pad.

Neem vanaf Riederalp de kabelbaan naar beneden om je weg terug te maken naar Blatten, of kies ervoor om een nachtje te blijven en één van de vele andere wandelroutes te lopen. Zo kan je bijvoorbeeld een panoramaroute langs de gletsjer lopen of deze vanaf het hoogste punt, de Eggishorn, op 2869 meter hoogte bekijken.