Op retreat met het gelukkigste diertje ter wereld

Op het Australische Rottnest Island trippelt de altijd lachende quokka rond. Je slaapt er op de splinternieuwe eco-glamping en maakt een selfie met het vrolijke beestje.

Door Marlot Heerink
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:02 CET
Foto door ZambeziShark / Getty Images

Rottnest Island ligt aan de westkust van Australië, 19 kilometer verwijderd van de stad Perth. De schattige quokka trekt toeristen van over de hele wereld naar zijn prachtige witte zandstranden. Het beestje loopt altijd grond met een brede lach op zijn gezicht. Dankzij zijn nieuwsgierige karakter zoekt hij zelf je gezelschap op om je aan te steken met zijn enthousiasme. Aaien en voederen is verboden, maar de quokka poseert met plezier voor een selfie!

In december, de Australische zomer, opent er een spiksplinternieuwe eco-glamping. Dat is hard nodig, want het eiland komt bedden tekort. Dankzij de duurzame camping Pinky’s Eco Retreat and Beach Club komen er in december dit jaar 200 slaapplekken bij. Er is voor ieder wat wils: de backpacker kruipt in een simpel klein tentje, en gezinnen kunnen samen een luxetent krijgen die eerder op een huis lijkt.

Een romantischere locatie is moeilijk te bedenken, daarom kan je ook je bruiloft vieren op de camping. Vanaf een verhoogd dek tuur je ‘s avonds samen romantisch naar de oranje lucht, terwijl de zon achter de horizon verdwijnt. Overdag verken je het eiland door te hiken, dolfijnen te spotten en te duiken in het helderblauwe zeewater. De gemakkelijkste manier om het eiland te verkennen is op de fiets, en dat is tevens de beste manier om dichtbij het vrolijkste diertje ter wereld te komen.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Australië
Zij won de beste baan ter wereld: Parkwachter in Australië
Australië
Brisbane: de zonnigste stad van Australië
Australië
Vette fata morgana: McMirage
Australië
Melbourne: Liefdesbrieven voor bomen
Australië
48 uur in Sydney

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.