Vette fata morgana: McMirage

Je loopt in de woestijn en ziet ineens een rood bord met daarop een gele M. Wie al dagen op pad is, zal hiervan vast het water in de mond gaan lopen en flinke trek in een hamburger krijgen. In Australië hebben ze nu de McMirage.

Door Sabine de Witte
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:02 CET
Foto door Live Action 4wding

Een groepje kunstenaars heeft in de Australische outback een grap uitgehaald door op meerdere locaties een bord te plaatsen met daarop de o zo herkenbare gele M van McDonald’s. Daarop zou ‘Opening Soon’ staan, waardoor de maag van reizigers natuurlijk flink begon te knorren. 

Het begon met het idee: ‘Hoe ver zou jij trekken voor een Big Mac?’. En al snel ontstond het idee van het plaatsen van het bord in de Australische woestijn Simpson Desert. Dat ze down under wel van een grapje houden, bleek ook uit de reactie van de minister van Milieu, die de lol wel inzag van een McDonald’s-bord in de middle of nowhere. Helaas kon de ranger van het park de grap niet waarderen en is hij 12 uur de woestijn ingereisd om het bord te verwijderen.

Voor degenen die het bord onderweg zijn tegengekomen en die meteen trek kregen, de dichtstbijzijnde hamburgervestiging stond maar liefst 600 km verderop.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Australië
Zij won de beste baan ter wereld: Parkwachter in Australië
Australië
Brisbane: de zonnigste stad van Australië
Australië
Melbourne: Liefdesbrieven voor bomen
Australië
48 uur in Sydney
Australië
Reizen naar Australië: 5 praktische vragen

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.