Vette fata morgana: McMirage

Je loopt in de woestijn en ziet ineens een rood bord met daarop een gele M. Wie al dagen op pad is, zal hiervan vast het water in de mond gaan lopen en flinke trek in een hamburger krijgen. In Australië hebben ze nu de McMirage.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:02 CET
Foto van Live Action 4wding

Een groepje kunstenaars heeft in de Australische outback een grap uitgehaald door op meerdere locaties een bord te plaatsen met daarop de o zo herkenbare gele M van McDonald’s. Daarop zou ‘Opening Soon’ staan, waardoor de maag van reizigers natuurlijk flink begon te knorren. 

Het begon met het idee: ‘Hoe ver zou jij trekken voor een Big Mac?’. En al snel ontstond het idee van het plaatsen van het bord in de Australische woestijn Simpson Desert. Dat ze down under wel van een grapje houden, bleek ook uit de reactie van de minister van Milieu, die de lol wel inzag van een McDonald’s-bord in de middle of nowhere. Helaas kon de ranger van het park de grap niet waarderen en is hij 12 uur de woestijn ingereisd om het bord te verwijderen.

Voor degenen die het bord onderweg zijn tegengekomen en die meteen trek kregen, de dichtstbijzijnde hamburgervestiging stond maar liefst 600 km verderop.

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.