Een groepje kunstenaars heeft in de Australische outback een grap uitgehaald door op meerdere locaties een bord te plaatsen met daarop de o zo herkenbare gele M van McDonald’s. Daarop zou ‘Opening Soon’ staan, waardoor de maag van reizigers natuurlijk flink begon te knorren.

Het begon met het idee: ‘Hoe ver zou jij trekken voor een Big Mac?’. En al snel ontstond het idee van het plaatsen van het bord in de Australische woestijn Simpson Desert. Dat ze down under wel van een grapje houden, bleek ook uit de reactie van de minister van Milieu, die de lol wel inzag van een McDonald’s-bord in de middle of nowhere. Helaas kon de ranger van het park de grap niet waarderen en is hij 12 uur de woestijn ingereisd om het bord te verwijderen.

Voor degenen die het bord onderweg zijn tegengekomen en die meteen trek kregen, de dichtstbijzijnde hamburgervestiging stond maar liefst 600 km verderop.