Wat is de beste tijd om naar België te reizen?
België kent, net als Nederland, een gematigd zeeklimaat met over het algemeen milde winters en zomers, en het hele jaar door neerslag. De periode tussen april en oktober is ideaal voor actieve vakanties en citytrips. Het klimaat in de Ardennen wijkt af van dat in de rest van het land. Er valt vaker sneeuw die langer blijft liggen. Ook is het een van de natste gebieden in heel Europa.

Wat voor visum heb je nodig?
Je hoeft geen visum aan te vragen als je naar België gaat. Een geldig identiteitsbewijs of paspoort volstaat.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?
Op alle luchthavens en bij veel hotels, restaurants en cafés kun je gebruik maken van een wifi-netwerk. Soms tegen betaling.

Hoe lang is de reistijd?
Met de auto sta je zo bij onze zuiderburen. Vanaf Amsterdam rijd je in ongeveer twee uur naar Antwerpen en in drie uur naar Brussel. Met het vliegtuig kan ook, in drie kwartier vlieg je vanaf Amsterdam naar Brussel.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
Eigenlijk is een reis naar België niet heel anders dan een reis in eigen land. Ze betalen er met de euro, je hebt geen visum nodig en je kunt er meestal ook gewoon je Nederlandse stekkers gebruiken. Soms heb je voor geaarde stekkers die geen gat voor een aardingspin hebben een verloopstekker van type E of een wereldstekker nodig.