Bhutan viert geboorte prins door 108.000 bomen te planten

Hoe het ecovriendelijkste land ter wereld de recente geboorte van een nieuwe prins viert? Door bomen te planten natuurlijk. Heel veel bomen.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:04 CET
Foto van Jetsun Pema/Facebook

Maar liefst 108.000 jonge boompjes werden geplant op de flanken van de berg Kingdom om het eerste kind van de koning en koningin van Bhutan te verwelkomen. Alle 82.000 huishoudens in het piepkleine land plantte een boom, terwijl nog eens 26.000 werden neergezet door vrijwilligers. 

De Bhutaanse grondwet schrijft voor dat ten minste 60 procent van het land te allen tijde bebost moet zijn, maar dat is niet de enige reden deze massale plantsessie. ‘Bomen staan in het boeddhisme symbool voor een lang leven vol gezondheid, schoonheid en mededogen,’ vertelt coördinator Tenzin Lekhpal. ‘Elk boompje draagt een wens of gebed voor de kleine prins bij zich, in de hoop dat hij gezond, sterk, wijs en medelevend zal opgroeien.’ Het aantal 108.000 is gekozen omdat 108 een heilig getal is in het boeddhisme. 

Dit is niet de eerste keer dat Bhutan de krantenkoppen haalt met een epische bomenplantsessie: in 2015 zette het land een Guinness World Record door in slechts een uur tijd bijna 50.000 bomen te planten.    

Benieuwd naar Bhutan als bestemming? Lees onze reportage Betoverend Bhutan!

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.