De reis

De reis uit ons verhaal werd georganiseerd door Canadian Travel Design in samenwerking met SNP Natuurreizen. KLM vliegt dagelijks rechtstreeks van en naar Vancouver zowel als Calgary. Heen vlogen we op Vancouver, de vlucht duurt zo’n 10 uur. Terug vlogen we vanuit Calgary, die vlucht duurt minder dan 9 uur.

Beste reisperiode

Voor een tocht als deze is de zomer veruit de beste reisperiode, dan is de kans op goed weer het grootst. In maanden als juni en september zijn er een stuk minder toeristen, maar de kans op neerslag neemt dan toch toe. Neem ongeacht de reisperiode regenbestendige kleiding mee.

Reisdocumenten

Het paspoort moet geldig zijn tot na het verblijf. Een visum is niet nodig.

Taal

Canada is officieel tweetalig (Engels en Frans), in British Columbia wordt Engels gesproken.

Tijdverschil

In British Columbia is het 9 uur vroeger, in buurprovincie Alberta (Calgary) is het verschil 8 uur.

This is an image

Uit het verhaal

- Het Granville Island Hotel heeft een fraai uitzicht over de False Creek en downtown Vancouver.

- Eagle Nook Resort & Spa is een uniek gelegen lodge, alleen te bereiken met de watertaxi vanuit Ucluelet.

- De gezellige Strathcona Park Lodge biedt een zeldzaam uitzicht over het Upper Campbell Lake, waar je kunt kajakken naar ‘Treasure Island’.

- Aan de noordkust van Vancouver Island, bij Port McNeill, ligt het door Kwakiutl-indianen gerunde Cluxewe Resort.

- Iets zuidelijker ligt Telegraph Cove, waar het kantoortje van Tide Rip Grizzly Tours is gevestigd. De kans op waarneming van grizzlyberen in de Knight Inlet is heel groot, verzekert de site.

- De lodge van Bracewell’s Alpine Wilderness, startpunt voor paardrijden, vissen, hiken en kajakken, biedt een panoramisch uitzicht.

- In Clearwater ligt het uitgestrekte Alpine Meadows Resort, waar de kamers uitkijken over Hallamore Lake. Ideale plek om te vissen.

- De berensafari vanuit Blue River, waarbij vanuit een boot beren worden waargenomen, is spectaculair.

- Logeren in de Canadian Rockies is een droom voor velen – en is mogelijk bij Sunwapta Falls Rocky Mountains Lodge in Jasper N.P.

- Ontdek Jasper N.P. of ga raften met Overlander Trekking & Tours.

- Douglas Fir Resort & Chalets in Banff is een comfortabele plek om de reis te eindigen of, voor wie in Calgary start, te beginnen.

Communicatie

Het landnummer is +1. Het vaste telefoonnetwerk functioneert goed voor zowel lokaal als internationaal contact. Het bereik van uw mobieltje is beperkt. De meeste hotels bieden wifi, maar internet is traag.

Geld

Een euro is gelijk aan 1,4 Canadese dollar (CAD). Vrijwel overal kunt u geld opnemen met uw pinpas en betalen met uw creditcard.

Elektriciteit

De netspanning is 110 volt. Een verloopstekker is noodzakelijk.

Vervoer ter plaatse

Veel reizigers ‘doen’ Canada met een camper. Dat is mooi, maar dan mis je wel al die rustieke lodges en ben je minder mobiel dan met een gewone auto. De meeste autowegen zijn uitstekend, hoewel sommige wegen onverhard zijn. Zeker als het regent, zijn die soms moeilijk begaanbaar. Wij reisden daarom met een gehuurde SUV. Let wel op fietsers, die bij gebrek aan fietspaden aan de kant van de weg rijden.

Informatie

Tourism British Columbia is een goed (Engelstalig) startpunt. Voor heel Canada is www.canada.travel compleet en overzichtelijk. Een handige site in het Nederlands is www.welkomincanada.nl. En beleef alvast wat voorpret met een bezoek aan de sites van Jasper National Park en Banff National Park.

Deze reiswijzer is onderdeel van het verhaal van Paul Römer uit Traveler 1-2012. Lees hier de volledige feature.