48 uur in Santiago de Chile

Santiago de Chile is een moderne stad tussen de Andes en de Grote Oceaan. Een stad met schone straten, groene parken en gezellige pleintjes, waar je smult van Chileense én Peruaanse lekkernijen.

Door Veerle Witte
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:55 CET
Foto door Getty Images

Dag 1

Ochtend: Mensen kijken in Providencia
Kijk mensen vanachter je kop koffie in de sjieke wijk Providencia, vol winkels, cafés en restaurants, en maak een wandeling door Parque Metropolitano: de groene longen van Santiago. Vanuit dit gigantische stadspark neem je een kabelbaan naar de top van Cerro San Cristóbal, waar mensen bidden en mediteren bij het vijftien meter hoge standbeeld of gewoon genieten van het waanzinnige uitzicht over de stad. Ontdek de rest van de hoogste heuvel van Santiago met de kabelbaan en stap uit op verschillende tussenstations, zoals de botanische tuin en het wijnmuseum.

Foto door Getty Images

Middag: Verse vis eten op de markt
Vanuit het park wandel je naar de Mercado Central: een markthal ontworpen door de architect die ook de Eiffeltoren bedacht. Eet de lekkerste Chileense visgerechten in één van de vele restaurantjes op de vismarkt. In dezelfde markthal vind je ook La Vega: de groente- en fruitmarkt van Santiago. Is het lekker weer? Haal fruit op de markt en neem het mee naar Parque Florestal: een groen park midden in de stad. Een andere lunchtip is de completo italiano: een hotdog met de typische Chileense mix van avocadopuree, tomatenblokjes en een enorme portie zelfgemaakte mayonaise erop. Deze verrukkelijke vette hap kun je overal krijgen en moet je geprobeerd hebben als je in Santiago bent.

Avond: Aardbevingen in een ondergrondse bar
Zorg dat je met een goedgevulde maag richting La Piojera gaat! Deze ondergrondse bar ligt op slechts één minuut lopen vanaf Mercado Central en is een all time favorite onder de locals. De houten simpele tafeltjes van La Piojera zitten altijd vol, muzikanten lopen tussen de drukte door en komen aan je tafel spelen. Drink hier een terremoto (aardbeving): een drankje dat bestaat uit een halve liter zoete witte wijn, met twee bolletjes ananasijs en een flinke scheut fernet. Chilenen drinken dit graag tijdens de feestdagen. Twee van deze zijn voldoende om met wiebelende benen de bar te verlaten. Je kunt natuurlijk ook gewoon een biertje nemen.

Dag 2

Ochtend: Schaken op Plaza de Armas
Haal een empanada bij een lokale bakker die je nuttigt op een bankje op Plaza de Armas: een prachtig plein in het centrum van Santiago, omringd door bijzondere oude gebouwen. Schiet een paar mooie plaatjes in de Cathedral Metropolitana, voordat je verder gaat richting het Historisch Nationaal Museum dat zich bevindt in een paleis op het plein. Kun je schaken? Daag iemand uit om een potje te spelen: de Chileense schaakclub is hier standaard present. 

Foto door Getty Images

Middag: Street art, poëzie en ceviche
De middag breng je door in de Boheemse wijk Bellavista, die bekendstaat om zijn street art. In deze hippe wijk mag je het huis van Chili’s geliefdste poëet Pablo Nerudo niet missen: La Chascona. Het museum is ingericht met een ongelooflijke verzameling van alles wat je maar kunt bedenken van over de hele wereld en huisvest ook zijn Nobelprijs. Terwijl je je in de ene kamer voelt alsof je op een schip bent, kijk je vanaf de andere uit over de hele stad. Lunch in één van de vele authentieke Peruaanse restaurants in Santiago. De lekkerste ceviche, mijn favoriete Peruaanse gerecht, eet je in Casa Lastarria of Cevicheria Constitution.

Avond: Stappen in Bellavista
In Bellavista zit je ook gelijk goed voor de avond: je vindt er de beste bars, restaurants en discotheken van Santiago. Een stevige en goede Chileense maaltijd eet je bij Galindo, in het hart van Bellavista. Zorg dat je op tijd komt, tenzij je het niet erg vindt om te wachten voor een tafel. Andere goede opties in Patio Bellavista zijn Como Agua Para Chocolate of het Peruaanse restaurant Barandiaran. Een leuke bar is Kitemate: een bar gerund door de Rapanui (inwoners van Paaseiland) waar regelmatig dansvoorstellingen worden gegeven. Let op dat je niet naar een ‘nachtclub’ vraagt, tenzij je op zoek bent naar een stripclub.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Chili
Chinchín, Chili: Wijnreis langs de Andes
Reizen
De verrassende wedergeboorte van een Londens icoon
Reizen
Lille met een local
Reizen
Dit is waarom je verliefd wordt op Philadelphia
Reizen
Bezoek de groenste stad van Engeland

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.