Veel avonturiers beklimmen ‘s werelds hoogste berg via Nepal, dat net iets makkelijker te bereiken is dan het basiskamp in Tibet. Hier wil China verandering in brengen. Een bezoekerscentrum ter waarde van $14.7 miljoen dollar moet de Chinese kant van de berg toegankelijker en aantrekkelijker maken.

Het basiskamp wordt uitgebreid met een hotel, museum over bergsporten en winkel waar klimmers benodigdheden en uitrusting kunnen kopen of laten repareren. Tevens zal er medische hulp aanwezig zijn en komt er een helikopterplatform waarvandaan klimmers in nood razendsnel gered worden.

De bouw start begin 2017 en duurt naar verwachting tot 2019. Volgens de Chinese krant China Daily creëert het bezoekerscentrum banen en stimuleert het de economie in Tibet. Veel critici zijn echter bang dat de Mount Everest een gewilde attractie wordt voor rijke reizigers waardoor het zijn charme van rust in een onstuimige, ongerepte omgeving verliest.

Lees meer over het pop-up restaurant op de Mount Everest!