Doodenge glijbaan in Chinees winkelcentrum

Winkelen saai? Niet in Sjanghai: daar roetsj je tussen het passen en kopen door van de 53 meter lange ‘Happy Slide’.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:00 CET
Foto van ChinaFotoPress/Contributor/Getty Images

Kijken, passen en kopen: winkelen kan soms best vermoeiend zijn. Daar heeft Printemps in Sjanghai echter wat op bedacht: het Chinese shopping-oord introduceerde een achttien meter hoge glijbaan genaamd Happy Slide, voor wat extra vermaak tijdens deze uitputtende activiteit. In slechts zestien seconden roetsj je van de vijfde verdieping naar de begane grond en overbrug je een afstand van 53 meter. De rit is wel alleen bedoeld voor echte durfallen: met gekruiste armen op de borst en je benen gehuld in een zak, race je bijna verticaal naar beneden. Een groot voordeel: de gewonnen adrenaline zorgt voor extra winkelenergie.   

Hoewel de roestvrijstalen baan op dit moment enkel toegankelijk is voor VIP-klanten van het winkelcentrum, opent de ronddraaiende bloemenbuis volgens medewerkers van Printemps binnenkort voor iedereen tussen de 7 en 50 jaar. Toch bestaat er enkele twijfel over de veiligheid van jonge kinderen die de Happy Slide betreden. Zo ook bij Liu Le, die als een van de eersten naar beneden gleed. ‘Ik was heel erg bang omdat mijn handen werden verdoofd door de buigingen in de glijbaan. Als ik al angstig was, hoe moeten kleine kinderen zich dan voelen?’ vertelt Le aan nieuwssite Yibada. Volgens de marketingafdeling van Printemps zijn zorgen overbodig en is de Happy Slide voldoende getest. 

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.