Kijken, passen en kopen: winkelen kan soms best vermoeiend zijn. Daar heeft Printemps in Sjanghai echter wat op bedacht: het Chinese shopping-oord introduceerde een achttien meter hoge glijbaan genaamd Happy Slide, voor wat extra vermaak tijdens deze uitputtende activiteit. In slechts zestien seconden roetsj je van de vijfde verdieping naar de begane grond en overbrug je een afstand van 53 meter. De rit is wel alleen bedoeld voor echte durfallen: met gekruiste armen op de borst en je benen gehuld in een zak, race je bijna verticaal naar beneden. Een groot voordeel: de gewonnen adrenaline zorgt voor extra winkelenergie.

Hoewel de roestvrijstalen baan op dit moment enkel toegankelijk is voor VIP-klanten van het winkelcentrum, opent de ronddraaiende bloemenbuis volgens medewerkers van Printemps binnenkort voor iedereen tussen de 7 en 50 jaar. Toch bestaat er enkele twijfel over de veiligheid van jonge kinderen die de Happy Slide betreden. Zo ook bij Liu Le, die als een van de eersten naar beneden gleed. ‘Ik was heel erg bang omdat mijn handen werden verdoofd door de buigingen in de glijbaan. Als ik al angstig was, hoe moeten kleine kinderen zich dan voelen?’ vertelt Le aan nieuwssite Yibada. Volgens de marketingafdeling van Printemps zijn zorgen overbodig en is de Happy Slide voldoende getest.