Een net geopende hangbrug in China is de nieuwste attractie voor sensatiezoekers. De brug met transparante bodem hangt op 180 meter hoogte en verbindt twee majestueuze bergen in het Shiniuzhai National Geological Park met elkaar. Een tocht van 300 meter over plexiglas biedt een prachtige glimp over de kloof, die als inspiratie diende voor de wonderlijke Pandoraplaneet in Avatar.

De burg heet Haohan Qiao, wat letterlijk vertaald de dapperemannenbrug betekent. Niet zo’n gekke naam, aangezien het gevaarte licht schommelt als het waait, terwijl het uitzicht omlaag vele magen zal doen omdraaien. Maar hoewel de brug er angstaanjagend en gevaarlijk uitziet, is deze volgens het park volkomen veilig: elk van de ruiten is 24 mm dik en 25 keer sterker dan normaal glas. De voetgangersbrug, die net op tijd opent voor de Golden Week, China’s toerismeweek, had voorheen een houten bodem. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je er ook kunt bungeejumpen.

This is an image

China lijkt behoorlijk fan van glazen bruggen: eerder dit jaar werd een hoefijzervormige loopbrug geopend met een glazen vloer die zo’n 27 meter over de rand van een klif hangt in het Longgang National Geological Park, in het zuidwesten van China. Later dit jaar zal er nog een dergelijk exemplaar openen, maar dan in de Zhangjiajie Grand Canyon. Met maar liefst 430 meter lengte op 300 meter hoogte, wordt de laatstgenoemde brug ‘s werelds langste en hoogste glazen brug.