Op het grootste drasland van China ontvouwt zich elk jaar een bijzonder natuurfenomeen. In het voorjaar begint op Panjin Red Beach het zeewierachtige schorrenkruid (Suaeda) te groeien. De hele zomer blijven de blaadjes groengekleurd, maar zodra de herfst aanbreekt, wordt het groene wier in Panjin vuurrood. Resultaat: een landschap waar monden van openvallen.

Red Beach is niet alleen magisch mooi, de rode begroeiing is ook zeldzaam. Schorrenkruid groeit weliswaar op veel plekken in de wereld, maar Panjin is de enige locatie waar het leidt tot dit surrealistische natuurverschijnsel. De plant is bovendien onderdeel van een belangrijk ecosysteem: ruim tweehonderd vogelsoorten en vierhonderd wilde diersoorten bewonen het gebied. Daarom staat Red Beach al sinds 1988 te boek als beschermd natuurgebied.

Desalniettemin kunnen enthousiaste fotografen en vogelspotters het rode strand gerust betreden. Voor bezoekers is een klein deel van het natuurlandschap opengesteld. Zorg wel dat je een bezoek in de herfst plant: in september zijn de rode kleuren het helderst, maar ook in oktober en november ben je nog op tijd om het bizarre tafereel te aanschouwen.