Reizen naar Colombia: 5 praktische vragen

Welke voorbereidingen moet je treffen voorafgaand aan je reis, waar moet je aan denken en wat mag je écht niet vergeten? De belangrijkste praktische vragen voor Colombia op een rij.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:00 CET
Foto van Getty Images

Wat is de beste tijd om naar Colombia te reizen?
Colombia ligt dicht bij de evenaar en heeft daardoor een tropisch klimaat met hoge temperaturen en veel neerslag. Vooral in het westen valt er veel neerslag in het regenseizoen. Hoe verder je naar het oosten reist, hoe droger het wordt. December tot en met januari en juli en augustus zijn de maanden met de minste neerslag en dus de beste reismaanden. Ook vinden er in die maanden veel culturele evenementen plaats.

Wat voor visum heb je nodig?
Je hoeft voorafgaand aan je reis geen visum aan te vragen als je minder dan negentig dagen in Colombia wilt blijven. Je krijgt bij aankomst een toestemmingsbewijs voor maximaal drie maanden. Let er wel op dat je paspoort nog minimaal zes maanden geldig moet zijn vanaf de dag dat je aankomt en dat het verplicht is om een retour – of doorreisticket te hebben.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?
In grote steden en ook in veel kleinere plaatsen vind je veel internetcafé’s. Daarnaast kun je op veel openbare plekken in de steden ook surfen via draadloze netwerken.

Hoe lang is de reistijd?
Na een vliegreis van bijna twaalf uur sta je op Bogota El Dorado International Airport, het grootste en belangrijkste vliegveld van het land. In de zomer is het in Colombia zeven uur vroeger dan in Nederland, in de winter zes uur.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
Je betaalt in Colombia met de Colombiaanse peso. Grote restaurants, winkels en hotels accepteren een creditcard als betaalmiddel,  maar buiten de grote steden kun je hiermee vrijwel nergens betalen. In Colombia gebruikt men stekkers van het type A of B. Een wereldstekker is dus erg handig. 

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.