De reis

Er gaan geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar San José. De beste route is via Panama, bijvoorbeeld met de KLM.

De Green Circle Experience

De Green Circle is een samenwerkingsverband van vijf hotels in Costa Rica. De hotels onderscheiden zich niet alleen in kwaliteit maar ook vanwege hun aandacht voor duurzaamheid en hun sociale betrokkenheid. Deelnemers aan de Green Circle krijgen in elk hotel een speciale behandeling.

De Green Cricle begint en eindigt in hoofdstad San José, waar je in Hotel Grano de Oro logeert. Een heerlijk boutiquehotel, opgericht door Eldon en Lori Cooke, een Canadees echtpaar dat ook actief is in het opvanghuis voor jonge moeders, Casa Luz.

De gastenverblijven van Hacienda la Isla, Horqeutas de Sarapiqui zijn gevestigd in een koloniale hacienda. Gastheer Jean Pierre Knockaert vertelt graag over de inheemse bevolking van Costa Rica.

Prachtige bungalows, verscholen in het tropisch bos, zijn onderdeel van een bijna zelfvoorzienende, duurzame boerderij: Rancho Margot, El Castillo. Een boerderijtour en twee maal daags een yogales zijn bij de prijs inbegrepen.

Maquenque Eco Lodge, Boca Tapada, prachtig gelegen in noordelijk Costa Rica, is een heerlijke plek voor vogelaars en rustzoekers.

Ylang Ylang, Montezuma is een prettig strandhotel met vrijstaande lodges, gedreven door de Nederlandse Patricia en haar Amerikaanse man, Lenny Jacona. ‘I want to make paradise,’ zei Lenny ooit. Hij is een heel eind gekomen.

This is an image

Reistip: biodiversiteit

Costa Rica staat bekend om zijn enorme rijkdom aan natuur, het land herbergt 5 procent van ‘s werelds biodiversiteit. Het gebied telt zo’n 250 zoogdieren (waaronder 10 procent van de wereldvleermuispopulatie), ruim 400 soorten reptielen en amfibieën, bijna 900 vogelsoorten en zeker 250.000 soorten insecten, inclusief een kwart van de bekende vlindersoorten. Costa Rica is zuinig op de natuurlijke rijkdommen en heeft zo'n 25 procent van het landoppervlak beschermde status gegeven als nationaal park of natuurreservaat. Daarbuiten neemt de ontbossing gestaag toe.

Een kroonbasilisk
Een kroonbasilisk.

Vervoer

Je rijdt de Green Circle in een huurauto van Mapache Rent a Car, een duurzaam verhuurbedrijf dat CO2-neutraal opereert (mapache.com).
Praktisch Voor meer informatie over de Green Circle: the-green-circle.com en edventure.biz.