Skip to Content

Vrouwen nemen het voortouw in een nieuw Rwanda

Nyirabizeyimana Immaculee rechts leert sandalen maken in het oostelijke district Mugesera Het Rwanda Womens Network biedt vrouwen plekken waar ze veilig kunnen samenzijn en beroeps vaardigheden lerenpinterest icon
Yagazie Emezi
1
Nyirabizeyimana Immaculee rechts leert sandalen maken in het oostelijke district Mugesera Het Rwanda Womens Network biedt vrouwen plekken waar ze veilig kunnen samenzijn en beroeps vaardigheden leren
Yagazie Emezi
Nyirabizeyimana Imma­culee (rechts) leert sandalen maken in het oostelijke district Mugesera. Het Rwanda Women’s Network biedt vrouwen plekken waar ze veilig kunnen samenzijn en beroeps­ vaardigheden leren.
2
Vrouwen leiden de economische ontwikkeling van Rwanda zegt Solina Nyirahabimana minister van Gendervraagstukken en Gezin Vrouwen hebben het verhaal veranderd
Yagazie Emezi
Vrouwen leiden de economische ontwikke­ling van Rwanda, zegt Solina Nyirahabimana, minister van Gender­vraagstukken en Gezin. ‘Vrouwen hebben het verhaal veranderd.’
3
Anne Mazimhaka links is medeoprichter van Illume Creative Studio De studio streeft naar een andere beeldvorming over Rwanda vooral op het internet Hiervoor ontwikkelen ze marketingmateriaal en videos en organiseren ze evenementen
Yagazie Emezi
Anne Mazimhaka (links) is medeoprichter van Illume Creative Studio. De studio streeft naar een andere beeld­vorming over Rwanda, vooral op het internet. Hiervoor ontwikkelen ze marketingmateriaal en video’s en organise­ren ze evenementen.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
De Rwandese maatschappij verwacht dat werkende vrouwen ook nog het overgrote deel van het huishouden doen zegt Redempter Batete Zij voedt twee zonen op Aaron links en Abel en werkt als genderkwestiesexpert voor Unicef
Yagazie Emezi
De Rwandese maat­schappij verwacht dat werkende vrouwen ook nog het overgrote deel van het huishouden doen, zegt Redempter Batete. Zij voedt twee zonen op, Aaron (links) en Abel, en werkt als genderkwestiesexpert voor Unicef.
5
De gidsen van het Akagera National Park komen uit lokale gemeenschappen De vrouwelijke gidsen zien niets ongewoons meer in een vrouw die parkwachter wordt Toch is het moeilijk om aangenomen te worden omdat mannen vaak als eerste worden gekozen
Akagera National Park, Managed By African Parks
De gidsen van het Akagera National Park komen uit lokale gemeenschappen. De vrouwelijke gidsen zien niets ongewoons meer in een vrouw die parkwachter wordt. Toch is het moeilijk om aangenomen te worden, omdat mannen vaak als eerste worden gekozen.
6
Op 24jarige leeftijd werd Esther Mbabazi de eerste vrouwelijke piloot van Rwanda Zeven jaar later vliegt ze over het continent voor RwandAir Ondanks de dood van haar vader in een vliegtuigcrash droomde Mbabazi er al van kinds af aan van  om te leren vliegen
Yagazie Emezi
Op 24-jarige leeftijd werd Esther Mbabazi de eerste vrouwelijke piloot van Rwanda. Zeven jaar later vliegt ze over het continent voor RwandAir. Ondanks de dood van haar vader in een vliegtuigcrash, droomde Mbabazi er al van kinds af aan van om te leren vliegen.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Toen pastor Liliose Kaligirwa Tayi opgroeide werd vrouwen geleerd om te zwijgen Een spirituele roeping trok Tayi naar de kerk waar ze naar een leidende positie steeg Nu moedigt Tayi vrouwen aan hun roepingen voort te zetten tijdens haar preken bij Omega Ministries
Yagazie Emezi
Toen pastor Liliose Kaligirwa Tayi opgroeide, werd vrouwen geleerd om te zwijgen. Een spirituele roeping trok Tayi naar de kerk, waar ze naar een leidende positie steeg. Nu moedigt Tayi vrouwen aan hun roepingen voort te zetten, tijdens haar preken bij Omega Ministries.
Meer van
 
preview for Cultuur & samenleving

Cultuur en samenleving

de kleine rifvissen rond vostok en andere zuidelijke lineeilanden zijn zo talrijk en planten zich zo snel voort dat ze een gezonde populatie toppredatoren in stand houden hier zwemt een grijze rifhaai tussen rifbaarzen en anthiassen boven koraal van het geslacht montipora

Schrijf je in voor de nieuwe NatGeo-nieuwsbrief!

judith een 12meisje dat in guadix woont loopt over het dak van haar grotwoning in deze regio worden grotten al honderden jaren door de plaatselijke bevolking bewoond

De bewoners van oeroude Spaanse grotten

wijnfontein in italie

In dit dorpje staat een gratis wijnfontein

burgos spanje 26 juni een man die de duivel voor moet stellen springt op 26 juni 2011 over babys tijdens het el colachofestival in castrillo de murcia in de buurt van de spaanse stad burgos tijdens het festival dat op de eerste zondag na sacramentsdag wordt gehouden wordt uitgebeeld dat de duivel de erfzonde wegneemt van pasgeboren babys door over ze heen te springen

Bij dit festival springt de 'duivel' over baby's

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder