Skip to Content

Vrouwen nemen het voortouw in een nieuw Rwanda

Nyirabizeyimana Immaculee rechts leert sandalen maken in het oostelijke district Mugesera Het Rwanda Womens Network biedt vrouwen plekken waar ze veilig kunnen samenzijn en beroeps vaardigheden lerenpinterest icon
Yagazie Emezi
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Nyirabizeyimana Immaculee rechts leert sandalen maken in het oostelijke district Mugesera Het Rwanda Womens Network biedt vrouwen plekken waar ze veilig kunnen samenzijn en beroeps vaardigheden leren
Yagazie Emezi
Nyirabizeyimana Imma­culee (rechts) leert sandalen maken in het oostelijke district Mugesera. Het Rwanda Women’s Network biedt vrouwen plekken waar ze veilig kunnen samenzijn en beroeps­ vaardigheden leren.
2
Vrouwen leiden de economische ontwikkeling van Rwanda zegt Solina Nyirahabimana minister van Gendervraagstukken en Gezin Vrouwen hebben het verhaal veranderd
Yagazie Emezi
Vrouwen leiden de economische ontwikke­ling van Rwanda, zegt Solina Nyirahabimana, minister van Gender­vraagstukken en Gezin. ‘Vrouwen hebben het verhaal veranderd.’
3
Anne Mazimhaka links is medeoprichter van Illume Creative Studio De studio streeft naar een andere beeldvorming over Rwanda vooral op het internet Hiervoor ontwikkelen ze marketingmateriaal en videos en organiseren ze evenementen
Yagazie Emezi
Anne Mazimhaka (links) is medeoprichter van Illume Creative Studio. De studio streeft naar een andere beeld­vorming over Rwanda, vooral op het internet. Hiervoor ontwikkelen ze marketingmateriaal en video’s en organise­ren ze evenementen.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
De Rwandese maatschappij verwacht dat werkende vrouwen ook nog het overgrote deel van het huishouden doen zegt Redempter Batete Zij voedt twee zonen op Aaron links en Abel en werkt als genderkwestiesexpert voor Unicef
Yagazie Emezi
De Rwandese maat­schappij verwacht dat werkende vrouwen ook nog het overgrote deel van het huishouden doen, zegt Redempter Batete. Zij voedt twee zonen op, Aaron (links) en Abel, en werkt als genderkwestiesexpert voor Unicef.
5
De gidsen van het Akagera National Park komen uit lokale gemeenschappen De vrouwelijke gidsen zien niets ongewoons meer in een vrouw die parkwachter wordt Toch is het moeilijk om aangenomen te worden omdat mannen vaak als eerste worden gekozen
Akagera National Park, Managed By African Parks
De gidsen van het Akagera National Park komen uit lokale gemeenschappen. De vrouwelijke gidsen zien niets ongewoons meer in een vrouw die parkwachter wordt. Toch is het moeilijk om aangenomen te worden, omdat mannen vaak als eerste worden gekozen.
6
Op 24jarige leeftijd werd Esther Mbabazi de eerste vrouwelijke piloot van Rwanda Zeven jaar later vliegt ze over het continent voor RwandAir Ondanks de dood van haar vader in een vliegtuigcrash droomde Mbabazi er al van kinds af aan van  om te leren vliegen
Yagazie Emezi
Op 24-jarige leeftijd werd Esther Mbabazi de eerste vrouwelijke piloot van Rwanda. Zeven jaar later vliegt ze over het continent voor RwandAir. Ondanks de dood van haar vader in een vliegtuigcrash, droomde Mbabazi er al van kinds af aan van om te leren vliegen.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Toen pastor Liliose Kaligirwa Tayi opgroeide werd vrouwen geleerd om te zwijgen Een spirituele roeping trok Tayi naar de kerk waar ze naar een leidende positie steeg Nu moedigt Tayi vrouwen aan hun roepingen voort te zetten tijdens haar preken bij Omega Ministries
Yagazie Emezi
Toen pastor Liliose Kaligirwa Tayi opgroeide, werd vrouwen geleerd om te zwijgen. Een spirituele roeping trok Tayi naar de kerk, waar ze naar een leidende positie steeg. Nu moedigt Tayi vrouwen aan hun roepingen voort te zetten, tijdens haar preken bij Omega Ministries.
Watch Next
 
preview for Cultuur & samenleving

Cultuur en samenleving

tijdens de heilige maand ramadan proberen moslims dichter bij allah te komen door te vasten om te zien naar anderen en te bidden zoals ook deze palestijnse man die bidt in de grote moskee in gazastad

Ramadan: heilige maand in de islamitische cultuur

de kolenmijn mount thorley warkworth in hunter valley australië

Solastalgie: heimwee naar een verloren wereld

antelope valley

Website van National Geographic is vernieuwd

Als we het hebben over het erwteneiwit van een populaire plantaardige burger moeten we bedenken dat die burger niet is gemaakt van verse doperwtjes uit de tuin maar van een ingredint waaraan maar weinig mensen in de supermarkt aandacht besteden gele spliterwten die in gekookte vorm tot populaire Indiase dals worden verwerkt schrijft Mark Wilson

Zal plantaardig vlees de Amerikaanse honger naar het échte spul ooit stillen?

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder