Skip to Content

COVID-19-ramp dreigt voor inheemse stammen in Amazonegebied

Een lid van de Karapanstam draagt een met de hand genaaid mondkapje in de hoop dat het haar tegen besmetting met het coronavirus beschermtpinterest icon
Felipe Dana, Ap
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Een lid van de Karapanstam draagt een met de hand genaaid mondkapje in de hoop dat het haar tegen besmetting met het coronavirus beschermt
Felipe Dana, Ap
Een lid van de Karapanã-stam draagt een met de hand genaaid mondkapje, in de hoop dat het haar tegen besmetting met het coronavirus beschermt.
2
Een voorman van de Miranhastam draagt een traditionele hoofdtooi en een mondkapje met daarop de woorden Vidas indgenas importam Inheemse levens doen ertoe De Miranha behoren tot de tientallen stammen in het Amazonegebied die eind negentiende begin twintigste eeuw werden aangevallen en gedecimeerd door plantageeigenaren Veel indianen stierven aan epidemien die door de kolonisten werden ingevoerd
Felipe Dana, Ap
Een voorman van de Miranha-stam draagt een traditionele hoofdtooi en een mondkapje met daarop de woorden ‘Vidas indígenas importam’ (‘Inheemse levens doen ertoe’). De Miranha behoren tot de tientallen stammen in het Amazonegebied die eind negentiende, begin twintigste eeuw werden aangevallen en gedecimeerd door plantage-eigenaren. Veel indianen stierven aan epidemieën die door de kolonisten werden ingevoerd.
3
Vanda Ortega 33 lid van de Witotostam is uitgesproken in haar kritiek op de verwaarlozing van haar volk door de Braziliaanse regering Ze hekelt ook het feit dat het aantal COVID19gevallen onder de inheemse bevolking wordt gebagatelliseerd
Felipe Dana, Ap
Vanda Ortega (33), lid van de Witoto-stam, is uitgesproken in haar kritiek op de verwaarlozing van haar volk door de Braziliaanse regering. Ze hekelt ook het feit dat het aantal COVID-19-gevallen onder de inheemse bevolking wordt gebagatelliseerd.
Watch Next
 
preview for Cultuur & samenleving

Cultuur en samenleving

tijdens de heilige maand ramadan proberen moslims dichter bij allah te komen door te vasten om te zien naar anderen en te bidden zoals ook deze palestijnse man die bidt in de grote moskee in gazastad

Ramadan: heilige maand in de islamitische cultuur

de kolenmijn mount thorley warkworth in hunter valley australië

Solastalgie: heimwee naar een verloren wereld

antelope valley

Website van National Geographic is vernieuwd

Als we het hebben over het erwteneiwit van een populaire plantaardige burger moeten we bedenken dat die burger niet is gemaakt van verse doperwtjes uit de tuin maar van een ingredint waaraan maar weinig mensen in de supermarkt aandacht besteden gele spliterwten die in gekookte vorm tot populaire Indiase dals worden verwerkt schrijft Mark Wilson

Zal plantaardig vlees de Amerikaanse honger naar het échte spul ooit stillen?

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder