Roadtrip door zeven koninkrijken

Yihoe! Ik ga een roadtrip maken door Noord-Ierland: een bestemming die al lang hoog op mijn verlanglijstje staat! En niet zomaar een roadtrip…

Door Veerle Witte
foto's van Buro Scanbrit
Gepubliceerd 6 dec. 2017 21:19 CET

Zondag vlieg ik naar Noord-Ierland, voor een mini-roadtrip langs een van de mooiste kustroutes ter wereld: de Causeway Coastal Route. Vanuit Belfast start ik direct mijn roadtrip langs de ruige Noord-Ierse kustlijn. Deze route wordt gezien als een van ’s werelds indrukwekkendste autoroutes, maar slingert ook recht door zeven mythische koninkrijken: de beroemde weg voert namelijk langs spectaculaire filmlocaties van één van de populairste series ooit: Game of Thrones

Begin vorig jaar verslond ik tijdens een korte semi quarterlife crisis in een paar weken tijd vier seizoenen Game of Thrones. God, wat was ik verliefd op Jon Snow! Na de laatste aflevering van seizoen vier, voelde het even alsof mijn leven voorbij was. Ik zou nog een jaar moeten wachten op seizoen vijf, dat inmiddels – godzijdank – weer in volle gang is.

Hoewel Game of Thrones zich afspeelt in een fantasiewereld, dienen de meest dramatische landschappen ter wereld als decor, aangevuld met visuele effecten. Zo is de Vatnajökullgletsjer in IJsland, waar ik vorig jaar nog een gletsjerwandeling maakte, het mysterieuze land ‘Beyond the Wall’, werd het Marokkaanse Essaouira omgetoverd tot de slavenstad Astapor waar Daenerys Targaryan haar slavenleger veroverde en vonden de makers het Kroatische Dubrovnik, omringd door imposante muren en een azuurblauwe zee, de ideale setting voor King’s Landing: waar de gewilde IJzeren Troon zich bevindt. 

Ook Noord-Ierland is niet voor niets uitgekozen als decor: een mysterieuze tunnel van rijen beukenbomen, 400 miljoen jaar oude grotten en afgelegen, ruige baaien zijn in Game of Thrones omgetoverd tot dramatische middeleeuwse settings. Volgende week mag ik – in samenwerking met Buro Scanbrit – de zeven koninkrijken zelf gaan ontdekken. Op naar Westeros! 

Volg Veerle tijdens haar reis naar Noord-Ierland live via Twitter en Facebook!

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Digital Nomad
Mysterieuze Noord-Ierse kustroute: de Causeway Coastal!
Digital Nomad
Dwalen langs Zwitserse bergmeren
Digital Nomad
Reistip: Overnacht in een berghut in de Oostenrijkse Alpen
Digital Nomad
4x Dichtbij de natuur in de Duitse regio Thüringen
Digital Nomad
De groene parel van Frankrijk die je nog niet kende

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.